Schitterende film The Last Samurai maandag 6 september te zien op Net5

Schitterende film The Last Samurai maandag 6 september te zien op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het oeuvre van Tom Cruise kent vele hoogtepunten en The Last Samurai behoort daar onbetwist ook toe. Het is één van de beste vertolkingen van de Hollywoodster, die nog maar eens laat zien naast een actieheld óók een uitstekend acteur te zijn. De film is maandag te zien op Net5 en je kunt The Last Samurai streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
1870. Kapitein Nathan Algren is als een gebroken man uit de Amerikaanse Burgeroorlog gekomen. Hij staat op de rand van een zenuwinzinking wanneer zijn voormalige sergeant bij hem aanklopt met een nieuwe opdracht. De jonge Japanse keizer Meiji wil zijn leger moderniseren en Algren zou de geknipte persoon zijn om de rekruten op te leiden. Nathan raakt al snel in de ban van de Japanse samoerai die hij moet bevechten en in plaats van de Japanse militaire cultuur te verwesteren laat hij zich inwijden in de oude oosterse waarden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De gepassioneerde en volgens criticasters nogal overdreven acteerstijl van Tom Cruise doemt ook in The Last Samurai weer zo nu en dan op, maar over het geheel genomen geeft de ster in dit prachtige drama een ingetogen en mooie vertolking weg. Bovendien is het verfrissend om hem (zeker in eerste instantie) een keer te zien als antiheld. De gerenommeerde regisseur Edward Zwick (Glory, Legends of the Fall, Blood Diamond) geeft ook de actieliefhebber genoeg om van te genieten en dat maakt van The Last Samurai een uitstekende film.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Ken Watanabe (Memoirs of a Geisha) zijn ook Tony Goldwyn (Divergent) en Timothy Spall (The King's Speech) te zien in The Last Samurai. Deze film is geregisseerd door Edward Zwick.

The Last Samurai (2003) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op maandag 6 september om 22.40 uur te zien op Net5. Genre: actie, drama. Speelduur: 154 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterende film The Last Samurai maandag 6 september te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV