Zaterdag op tv: cabaret met Jochem Myjer en Nederland-Montenegro

Zaterdag op tv: cabaret met Jochem Myjer en Nederland-Montenegro
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 4 september

Kijktip :

Het Nederlands elftal maakt zicht vandaag op voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro, om 20.45 uur vanuit het Philips Stadion in Eindhoven. Na het gelijkspel van Oranje van afgelopen woensdag staat de ploeg van Louis van Gaal één punt achter op koploper Turkije. Gaat het vandaag lukken om een overwinning in de wacht te slepen?

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Thriller: The Silence Of The Lambs

RTL 7
20:00 uur

De FBI stuurt de onervaren agente Clarice Starling naar de gevangenis om de briljante, moordzuchtige kannibaal Hannibal Lecter te ondervragen. Clarice hoopt met zijn hulp een profiel te kunnen maken van Buffalo Bill, een psychopathische seriemoordenaar die vrouwen ontvoert en vermoord. Tussen Clarice en Hannibal ontstaat een bizarre relatie en Clarice komt steeds dichter in de buurt de lugubere Buffalo Bill.


Cabaret: Jochem Myjer - Adem in, Adem uit

SBS 6
20:00 uur

Jochem Myjers show 'Adem in, adem uit' was tot vier keer toe helemaal uitverkocht. Sinds de allereerste try-out in 2016, heeft Jochem zijn voorstelling ruim driehonderd keer gespeeld. De waardering voor Jochem Myjers theatervorm blijkt niet alleen uit de grote vraag naar kaarten. De vakpers spreekt van 'top-entertainment' (Trouw), dat 'hilarisch, energiek en ontroerend' is (NRC) en bovendien 'de grenzen oprekt van hoe modern en spectaculair cabaret kan zijn' (de Volkskrant). Het NRC en het Dagblad van het Noorden merkten zelfs de gelijkenis op met de legendarische komiek Toon Hermans: "Net als Hermans is Myjer een vrolijke, positieve en talentvolle komiek die ons op het hart drukt dat we moeten genieten van de kleine en mooie dingen in het leven." Het AD kopte 'Jochem Myjers vijfde is groots' en deelde het maximaal aantal sterren uit.


Live: Nederland - Montenegro (WK-kwalificatie)

NPO 1
20:20 uur

Voorbeschouwing en vanaf 20:45 uur live verslag van de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Montenegro in Eindhoven. Na het gelijkspel van Oranje in en tegen Noorwegen afgelopen woensdag staat het team van Louis van Gaal nog altijd op één punt achterstand van koploper Turkije in de kwalificatiegroep. De Turken speelden met 2-2 gelijk tegen Montenegro, de tegenstander van Nederland deze zaterdagavond. De Montenegrijnen hebben net als Nederland en Noorwegen 7 punten. Turkije heeft er 8.


Andere Tijden special over Europese treindroom

NPO 2
20:30 uur

In deze special van Andere Tijden een terugblik op de Europese treindroom uit de jaren 50, wanneer op de vleugels van de Europese eenwording de trein voren wordt geschoven als hét vervoermiddel dat Europeanen verbindt. De Trans Europ Express ziet het licht, met als spil NS-topman F.Q. den Hollander. De opkomst van het vliegen zet een rem op de Europese treindroom. Maar anno nu is die weer springlevend. Duurzaam reizen is immers het nieuwe ideaal. Met interviews en prachtig archiefmateriaal gaat Andere Tijden terug in de tijd en zet het oude ideaal in een nieuw licht.


Slot: Ik geloof in mij, de Costa del Sol Tour

SBS 6
22:00 uur

De tour van de artiesten die veel in zichzelf geloven langs de Costa del Sol komt nogal abrupt tot een einde als tourmanager Ron besluit de stekker er uit te trekken. Ondanks de aankomst van René le Blanc én een uitverkochte partyboot keert de groep onverrichter zake naar huis. In Spanje moet René le Blanc zich verantwoorden tegenover de groep en is Rutger woest op Saïd. In Ik geloof in mij worden onontdekte Nederlandstalige artiesten worden op de voet gevolgd in hun jacht naar eeuwige faam en succes. Dit jaar tijdens een tournee door Spanje.


Nieuw: Endeavour Morse seizoen 7

NPO 2
22:35 uur

Vanaf vanavond is het zevende seizoen van de Britse detectiveserie Endeavour Morse te zien op NPO 2. De drie afleveringen zijn elke zaterdag rond 22:30 uur op tv. Aan het begin van het nieuwe seizoen wordt tijdens de jaarwisseling een barmeisje vermoord op het jaagpad. Het onderzoek leidt de rechercheurs naar een laboratorium waar proeven met buitenzintuiglijke waarnemingen worden gedaan. Ondertussen is Morse op vakantie in Venetië, waar hij een avontuur beleeft dat nog een merkwaardig staartje blijkt te hebben. Dan valt er opnieuw een dode te betreuren en staat de politie voor de vraag of beide zaken met elkaar te maken hebben.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag op tv: cabaret met Jochem Myjer en Nederland-Montenegro of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV