Fascinerende documentaire Afrikaanse Bruid dinsdag te zien op NPO 2

Fascinerende documentaire Afrikaanse Bruid dinsdag te zien op NPO 2
Op zoek naar een vrouw in Afrika

Kijktip :

Dinsdagavond (7 september) zendt NPO 2 de fascinerende en tamelijk bizarre documentaire Afrikaanse Bruid uit. Hierin volgen documentairemakers Roy Dames en Jos Driessen de Belg Gilbert, die in Kenia geniet van het weer, de drank en de lokale vrouwen.

Afrikaanse Bruid gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Diani Beach
De Belgische Congo-veteraan Gilbert woont in Diani Beach, aan de Keniaanse kust, waar hij volop geniet van zijn pensioen. Het bier en de vrouwen kunnen hem wel bekoren en geven hem genoeg pleziertjes. "Eenmaal zwart, altijd zwart," zegt hij zonder enige schaamte aan het begin van de film. Hij heeft het idee dat het in Kenia niet moeilijk is om een leuke vrouw te vinden.

Mzungu
De mooiste vrouwen van het land trekken namelijk naar de stranden om er een 'mzungu', een westerse man, te vinden die hen (zo hopen ze) een uitweg kan bieden uit hun uitzichtloze bestaan. Gilbert wordt gevolgd tot aan zijn plotselinge dood. De documentairemakers vragen zich af waarom al die jonge vrouwen in tranen afscheid nemen van het opgebaarde lichaam van Gilbert - een man die hen tijdens zijn leven had beledigd en verraden.

De documentaire Afrikaanse Bruid is dinsdag 7 september om 22.40 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Afrikaanse Bruid terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV