Puik misdaaddrama The Talented Mr. Ripley dinsdag te zien op SBS9

Puik misdaaddrama The Talented Mr. Ripley dinsdag te zien op SBS9
Spanning met sterrencast

Kijktip :

De veel te vroeg overleden regisseur Anthony Minghella specialiseerde zich in prachtige kostuumdrama's met een hoog esthetisch gehalte. Na het enorme succes van The English Patient (1996, negen Oscars) scoorde hij opnieuw met het spannende The Talented Mr. Ripley. Deze film is dinsdag te zien op SBS9.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
We gaan terug naar de jaren vijftig en maken kennis met de toiletbediende Tom Ripley. Hij leent een jasje van Princeton om piano te spelen op een tuinfeestje. Daar ontmoet hij de rijke vader van de pas afgestudeerde Princeton-student Dickie Greenleaf en Tom doet alsof hij een goede vriend van Dickie is. Tom krijgt een aanbod van duizend dollar om naar Italië te reizen, waar hij Dickie moet overhalen om terug te keren naar huis. Eenmaal in Italië wordt hij al snel vrienden met Dickie, maar wanneer die hem zat is, neemt het verhaal een extreme wending.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
The Talented Mr. Ripley is een verfilming van het beroemde boek uit 1955 van Patricia Highsmith, dat in meerdere gedaantes het witte doek haalde; de eerste verfilming was een Franstalige, Plein Soleil, en verscheen al in 1960. De hoofdrollen werden destijds gespeeld door Alain Delon en Maurice Ronet. Ook in 1999 is er weer een ijzersterke cast opgetrommeld, maar er is meer om van te genieten. Zo werden production design, kostuums en de prachtige muziek van Gabriel Yared genomineerd voor Oscars.

Cast
Naast Matt Damon (Ford v Ferrari) en Gwyneth Paltrow (Shakespeare in Love) zijn ook Jude Law (Captain Marvel), Cate Blanchett (Blue Jasmine) en Philip Seymour Hoffman (The Master) te zien in The Talented Mr. Ripley. Deze film is geregisseerd door Anthony Minghella.

The Talented Mr. Ripley (1999) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is dinsdag 2 november om 22.40 uur te zien op SBS9. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 139 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Puik misdaaddrama The Talented Mr. Ripley dinsdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV