Maandag in Op1: Gert-Jan Segers en Joost Vullings over de formatie

Maandag in Op1: Gert-Jan Segers en Joost Vullings over de formatie
De gasten van maandag 6 september

Kijktip :

Hoe verder met de formatie? Die vraag wordt al weken gesteld. Vanavond is Gert-Jan Segers (ChristenUnie) te gast bij Op1. Hoe kijkt hij naar de afwijzing van de andere formerende partijen van afgelopen woensdag? Politiek duider Joost Vullings is er ook. Hieronder lees je wie de andere gasten zijn van Op1 van maandag 6 september.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 van maandag 6 september

  • Leopold Witte is een van de schrijvers van de musical De Koning van Amsterdam over het leven van Maup Caransa: de flamboyante ondernemer die zich opwerkte van straatschoffie tot multimiljonair. Vanavond schuift Witte aan bij Op1 om te vertellen over het epos over handel, oorlog en liefde en neemt hij zijn nog onbekende hoofdrolspeler mee.
  • De formatie lijkt uitzichtloos. Na de mislukking van informateur Hamer, neemt nu VVD-coryfee Remkes het stokje van haar over. Maar wat is de volgende stap? ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers denkt, net als de oud-informateur, dat het tijd is om te kijken naar een minderheidskabinet. Morgen debatteert de Tweede Kamer hierover. Samen met politiek verslaggever van EenVandaag Joost Vullings vertelt Segers wat we kunnen verwachten.
  • Vandaag zou prins Claus 95 jaar oud zijn geworden. En hoewel de prins al een tijdje niet meer onder ons is, leeft zijn herinnering nog altijd voort in het Prins Claus Fonds dat dit jaar zijn 25e jubileum viert. Na Claus’ overlijden werd zijn zoon prins Constantijn erevoorzitter en zet hij zich in voor buitenlandse kunstenaars die in hun land werken onder moeilijke omstandigheden.
  • De komende drie weken staat het proces rond het neerhalen van vlucht MH17 in het teken van de verhalen van familieleden van de slachtoffers. Eén van de ongeveer negentig nabestaanden die hun verhaal komen doen, is Sander Essers. Hij sprak vandaag in de rechtbank over het verlies van zijn broer. Vanavond bij Op1 vertelt hij samen met advocaat Arlette Schijns wat dit moment voor hem en andere nabestaanden betekent.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 6 september gepresenteerd door Nadia Moussaid en Hugo Logtenberg.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Gert-Jan Segers en Joost Vullings over de formatie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV