Recensie: Dune is belevenis, emotie en spektakel op het witte doek

Recensie: Dune is belevenis, emotie en spektakel op het witte doek
Denis Villeneuve overtreft zichzelf

Film :

Vanaf donderdag 16 september draait de nieuwe film Dune in de Nederlandse bioscopen. Na het grote succes van Blade Runner 2049 is Denis Villeneuve terug met één van zijn passieprojecten: lukt het hem van een "vervloekt" verhaal een succes te maken? Lees hier de filmrecensie van Dune.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Huis Atreides
Het verhaal speelt zich ver in de toekomst af, in een intergalactische maatschappij waar verschillende machthebbers (bestaande uit adelijke huizen) tegen elkaar strijden over de controle over planeten. Paul Atreides is de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als 'Dune'.

Bron: Warner Bros.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★
Dune is geen film, het is een belevenis. Eentje die het verdiend om helemaal in ondergegraven te worden. Denis Villeneuve mag met trots de titel van regisseur dragen, want ook in deze film is alles perfect uitgevoerd: de werelden zijn werkelijk wonderschoon, de muziek van Zimmer is fantastisch en het script klopt tot op de punt en de komma. We kunnen niet anders zeggen dan dat we met heel ons hart uitkijken naar deel twee: 5 sterren.

Cast
Naast Timothée Chalamet (The King) en Rebecca Ferguson (Reminiscence) spelen ook Zendaya (Spider-Man: No Way Home), Oscar Isaac (The Card Counter) en Jason Momoa (Sweet Girl) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Denis Villeneuve (Sicario).

Vanaf 16 september 2021 is Dune te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Science Fiction. Tijdsduur: 155 minuten. IMDb-score: 8,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV