Recensie: Mijn Beste Vriendin Anne Frank is urgent verhaal voor nieuwe generaties

Recensie: Mijn Beste Vriendin Anne Frank is urgent verhaal voor nieuwe generaties
Actrices Aiko en Josephine schitteren als Anne Frank en Hannah Goslar

Film :

Vanaf 9 september is de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank te zien in de bioscoop. Topregisseur Ben Sombogaart heeft al vele pareltjes van films (De Tweeling en Bright Flight) gemaakt, en imponeert ook nu weer met Aiko Beemsterboer (18) en Josephine Arendsen (16) in de hoofdrol. Lees hier de filmrecensie van Mijn Beste Vriendin Anne Frank.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog net uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar verzwakte vriendin te helpen.

Actrice Josephine Arendsen als Hannah in de film 'Mijn Beste Vriendin Anne Frank'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Docu's, series, films en boeken over het inktzwarte verhaal van Anne Frank zijn er in overvloed. Voelt dit dan als de zoveelste Holocaustfilm? Absoluut niet! Dit verhaal kan niet vaak genoeg verteld worden, zeker niet als het goed gebeurd. Het verhaal van Anne Frank wordt nu vertelt door de ogen van haar vriendin, aan oude en nieuwe generatie (geschikt voor 12 jaar en ouder). De cast is sterk, met naast de twee jonge actrices ook erg mooie rollen voor Roeland Fernhout, Lottie Hellingman (ouders Hannah) en Stefan de Walle (vader Otto Frank). Erg jammer dat belangrijke en verdrietige momenten soms worden afgekapt, en dat scènes af en toe als "hak op de tak" aanvoelen. Dit komt in het tweede deel van de film beter uit de verf. Een sfeervolle productie die anno 2021 nog steeds laat zien dat leven in vrijheid een belangrijk en groot goed is. Drie sterren.

Cast
Naast Aiko Beemsterboer (Vechtmeisje) en Josephine Arendsen (Mijn Bijzonder Rare Week met Tess) zijn ook Julian Ras (Bennie Stout), Roeland Fernhout (Zusje) en Stefan de Walle (Oorlogsgeheimen) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Ben Sombogaart (Knielen op een Bed Violen).

Vanaf 9 september 2021 is de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 103 minuten. IMDb-score: 8,1.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV