Indrukwekkende thriller Zero Dark Thirty vrijdag te zien op NPO 3

Indrukwekkende thriller Zero Dark Thirty vrijdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Hoewel de Amerikanen de rest van de wereld maar wat graag vertellen hoe men zich moet gedragen, zijn ze zelf misschien wel de grootste pestkop van de klas. Dat bleek wel na de aanslagen van 11 september 2001 en de behandeling van terrorismeverdachten. Die zwarte bladzijde wordt tot leven gebracht in de film Zero Dark Thirty, vrijdag te zien op NPO 3. Je kunt Zero Dark Thirty streamen via Netflix en Videoland.

Het verhaal
Na de aanslagen op 11 september 2001 sparen de Amerikaanse inlichtingendiensten kosten noch moeite om Osama bin Laden te vinden. De sporen naar de terroristenleider lopen stuk voor stuk dood. De jonge CIA-agente Maya is niettemin vastberaden Bin Laden te vinden. Uiteindelijk is het aan haar intelligentie en opmerkzaamheid te danken dat de meest beruchte terrorist ter wereld, en het meesterbrein achter de aanslagen van 9/11, in handen valt van de Amerikaanse Navy SEALs.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Uiteraard gaat Zero Dark Thirty voor een groot deel over de zoektocht naar Bin Laden, maar regisseuse Kathryn Bigelow is ook niet bang om kritische noten te plaatsen bij het buitenlandbeleid van de VS na de aanslagen in 2012. Zonder enige scrupules onderwierpen de Amerikanen terrorismeverdachten aan de meest gruwelijke martelingen, in de hoop (valse) bekentenissen los te krijgen. Bigelow weet de spanning in deze lange film goed vast te houden, mede dankzij de herkenbare muziek van Alexandre Desplat - waarvan een fragment ook wordt gebruikt bij de eilandraden in Expeditie Robinson.

Cast
Naast Jessica Chastain (Molly's Game) en Jason Clarke (Mudbound) zijn ook Jennifer Ehle (Fifty Shades of Grey), Mark Strong (Cruella) en Joel Edgerton (Loving) te zien in Zero Dark Thirty. Deze film is geregisseerd door Kathryn Bigelow (The Hurt Locker).

Zero Dark Thirty (2012) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is vrijdag 10 september om 22.05 uur te zien op NPO 3. Genre: drama, thriller. Speelduur: 157 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV