Nieuw programma In de voetsporen van de wederopbouw start zaterdag op NPO 2

Nieuw programma In de voetsporen van de wederopbouw start zaterdag op NPO 2
Philip Freriks neemt weer een duik in de geschiedenis

Kijktip :

Vanaf zaterdag 11 september is Philip Freriks, na In de voetsporen van D-Day en In de voetsporen van de bevrijding, met een nieuwe geschiedenisserie te zien op NPO 2. In navolging van eerdere programma's over de Tweede Wereldoorlog duikt hij in In de voetsporen van de wederopbouw in de jaren vlak na de oorlog.

In de voetsporen van de wederopbouw gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Sterk land
Na vijf verschrikkelijke oorlogsjaren werd Nederland op 5 mei 1945 bevrijd van de Duitse bezetting. In de periode na de bevrijding, de jaren tussen 1945 en 1960, werd de basis gelegd voor het sterke land dat Nederland nog altijd is. Maar de prijs die ons land voor de vrijheid heeft moeten bepalen wordt meteen na het einde van de oorlog zichtbaar.

Goed en fout
De slimste mens-presentator Freriks groeide zelf op in deze periode en kijkt nu terug naar de periode die zoveel invloed heeft gehad op ons dagelijks leven, tot op de dag van vandaag. Het was een periode waarin goed en fout op scherp stonden tijdens de berechtingen van 'foute' Nederlanders. Er werden politieke keuzes gemaakt waar we nu nog mee leven.

Het nieuwe programma In de voetsporen van de wederopbouw is vanaf zaterdag 11 september wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van In de voetsporen van de wederopbouw terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma In de voetsporen van de wederopbouw start zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV