Heftige documentaire 9/11 - Life Under Attack zaterdag te zien op NPO 2

Heftige documentaire 9/11 - Life Under Attack zaterdag te zien op NPO 2
Minutieus verslag van aanslagen

Kijktip :

Zaterdag is het precies twintig jaar geleden dat de terroristische aanslagen 11 september 2001 plaatsvonden. Regisseur Karen Edwards reconstrueert de aanslagen in de heftige documentaire 9/11 - Life Under Attack op minutieuze wijze, aan de hand van beelden gefilmd door New Yorkers met hun mobieltje.

9/11 - Life Under Attack gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Vliegtuigen
Zonder interviews of commentaar laat Edwards de beelden van deze gruwelijk dag voor zich spreken. De Verenigde Staten waren in 2001 het doelwit van vier terroristische aanslagen, die werden uitgevoerd met gekaapte passagiersvliegtuigen. De documentaire verteld het verloop van deze bewuste dag aan de hand van het persoonlijke archief van New Yorkers.

Twin Towers
Op die stralende septemberochtend in 2001 pakten zij hun mobieltje of videocamera om vast te leggen wat ze voor hun ogen zagen gebeuren: twee vliegtuigen die zich in de Twin Towers boren, waarna de beroemde wolkenkrabbers helemaal instorten. Het resultaat is een zeer persoonlijke en intieme film, waarbij de kijker de angst, onzekerheid en verwarring meebeleeft.

De documentaire 9/11 - Life Under Attack is zaterdag 11 september om 22.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu 9/11 - Life Under Attack terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire 9/11 - Life Under Attack zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV