Doonderdag in Op1: o.a. Lee Towers en Ad Visser over vijftig jaar Rotterdam Ahoy

Doonderdag in Op1: o.a. Lee Towers en Ad Visser over vijftig jaar Rotterdam Ahoy
De gasten van donderdag 9 september

Kijktip :

Rotterdam Ahoy viert dit jaar haar vijftigste verjaardag! Zanger Lee Towers stond 51 keer op het Rotterdamse podium, popjournalist en oud-presentator van Toppop Ad Visser beleefde er vele iconische concerten. Samen met directeur Jolanda Jansen blikken ze terug op hun meest legendarische momenten in de grootste havenstad.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 van donderdag 9 september

  • De Vlaamse viroloog Marc van Ranst heeft de eerste slag gewonnen in de rechtszaak die Willem Engel aanspande wegens smaad en laster. In Mechelen verklaarde de rechtbank de zaak niet ontvankelijk en Engel moet nu opdraaien voor de procedurekosten. Maar hij geeft zich nog niet gewonnen: hij tekent beroep aan. Vanavond bij Op1 vertelt Van Ranst over zijn strijd om feit van fictie te onderscheiden in het coronadebat.
  • Duizenden mensen verzamelen komende zondag in het Westerpark in Amsterdam om te protesteren tegen het gigantische woningtekort in ons land. Eén van hen is de 33-jarige Jeske Jongerius, die al jaren op zoek is naar een eigen huis. Vanavond bij Op1 gaat ze het debat aan met VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis en SP-Kamerlid Sandra Beckerman, die elk hun eigen ideeën hebben over hoe de wooncrisis moet worden aangepakt.
  • Komende zondag gaat de gloednieuwe en licht humoristische serie Maud & Babs in première. Actrice Rifka Lodeizen speelt de rol van Maud, die mantelzorger is voor haar dementerende moeder Babs. Een rol die haar niet onbekend is, want in het echte leven zorgde ze jarenlang voor haar dementerende vader. Ze vertelt er vanavond over in Op1.

Presentatie
Op1 wordt op donderdag 9 september gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Doonderdag in Op1: o.a. Lee Towers en Ad Visser over vijftig jaar Rotterdam Ahoy of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV