Alles over het nieuwe seizoen van Netflix-hit Stranger Things

Alles over het nieuwe seizoen van Netflix-hit Stranger Things
Minder afleveringen en de kinderen groeien op

Nieuws :

De sciencefiction-horrorserie Stranger Things is al twee seizoenen een regelrechte hit voor Netflix. De makers, broers Matt en Ross Duffer, laten weten bezig te zijn met seizoen 3. Wat gaat er veranderen? In ieder geval minder afleveringen en een zogenoemde 'time jump'.

De kinderen uit Stranger Things worden - natuurlijk - ouder, en dat zie je snel terug op beeld. Daarom besloten de makers om voor seizoen 3 weer te werken met een 'time jump' - het nieuwe seizoen begint dan enige tijd later dan de laatste gebeurtenis uit seizoen 2.

:article:img

De volgende keer dat je Mike (Finn Wolfhard), Eleven (Millie Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo), Will (Noah Schnapp) en Lucas (Caleb McLaughlin) ziet, zijn ze dus aanzienlijk ouder geworden. "We springen een jaar vooruit in de tijd", zo vertelt maker Matt Duffer aan TV Line.

Duffer vindt het een uitdaging om met opgroeiende kindacteurs te werken. "Dat vind ik leuk. Dat dwingt ons om de show te evolueren. Omdat de kinderen veranderen, moeten wij ook mee veranderen." Hij vergelijkt het ook wel eens met Harry Potter. "Daar zag je ook dat de kinderen, en dus ook de acteurs, voor de camera opgroeiden. Machtig was dat."

:article:img

De acteurs uit Stranger Things slaan langzaam hun vleugels uit. Zo nam de carrière van David Harbour (Chief Hopper) een vlucht door zijn populariteit in de serie. Het leverde hem de hoofdrol op in de aankomende superheldenfilm Hellboy. Ook Mike-acteur Finn Wolfhard doet het goed: hij speelde een grote rol in de bekende horrorfilm It (2017).

Fans van de serie, en dat zijn er inmiddels héél veel, wachten vol spanning af wat er gaat gebeuren met de kids in het onheilspellende dorpje Hawkins in Indiana. De laatste scène uit het vorige seizoen belooft in ieder geval niet veel goeds: terwijl de kinderen genieten van een dansfeestje op hun school, eindelijk verlost van de bovennatuurlijke demonen, slaat de 'Mind Flayer' zijn enorme tentakels rond de school.

:[article:img](src:"shadow-monster-1509093811-jpg-crop-1-00xw-1-00xh-0-0-resize-768.jpg" title:"Het grote monster uit Stranger Things.")

Het derde seizoen bestaat overigens uit acht afleveringen, ééntje minder dan het vorige seizoen. Deze zomer starten de opnames.

Stranger Things seizoen 3 moet ergens in 2019 uitkomen. Houd Gids.tv in de gaten voor meer info over de serie. De eerste twee seizoenen zijn via deze link te zien op Netflix.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV