Spannende science fictionfilm Oblivion zie je zondag 12 september op Veronica

Spannende science fictionfilm Oblivion zie je zondag 12 september op Veronica
Tom Cruise in sf-rol

Kijktip :

Waar Tom Cruise vooral bekend is geworden van zijn actierollen in bijvoorbeeld de Mission Impossible-franchise, profileert hij zich de laatste tijd ook als science fiction held. In 2013 was daar ineens Oblivion, waar actie en sf samenkomen. De film is zondag te zien op Veronica. Ook kun je Oblivion streamen via Prime Video.

Het verhaal
Na een jarenlange nucleaire oorlog is de wereld onbewoonbaar geworden voor mensen, maar niet voor aliens. Jack (Tom Cruise) werkt als een van de laatste drone-reparateurs om essentiële grondstoffen op te halen van de planeet aarde. Tijdens een missie komt hij in contact met een ruimteschip met een wel heel bijzondere passagier. Hierdoor gaat hij heel zijn bestaan in twijfel trekken, en komt het lot van de hele mensheid zelfs in zijn handen terecht.

Bron: Universal Pictures

Beoordeling Gids.tv: ★★★
Ondanks de veelzijdigheid van Cruise kun je één ding van zijn films verwachten: spektakel. Ook in Oblivion is dat er weer in overvloed, naast indrukwekkende beelden van een verwoeste aarde. Gelukkig hoeft Cruise niet in zijn eentje de kar te trekken, want in de film zijn ook gerespecteerde acteurs als Olga Kurylenko, Morgan Freeman, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-Waldau en Melissa Leo te zien. Oblivion is geregisseerd door Joseph Kosinski, die Cruise ook zal regisseren in de Top Gun-sequel Top Gun: Maverick.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Morgan Freeman (Angel Has Fallen) zijn ook Olga Kurylenko (Johnny English Strikes Again) en Andrea Riseborough (The Death of Stalin) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Joseph Kosinski (Only the Brave).

De film Oblivion (2013) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op zondag 12 september om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 124 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Spannende science fictionfilm Oblivion zie je zondag 12 september op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier