Indrukwekkende sciencefictionfilm Oblivion zondag te zien op Veronica

Indrukwekkende sciencefictionfilm Oblivion zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Waar Tom Cruise vooral bekend is geworden van zijn actierollen in bijvoorbeeld de Mission Impossible-franchise, profileert hij zich de laatste jaren ook regelmatig als sciencefiction held. In 2013 was daar ineens Oblivion, waar actie en sf samenkomen. De film is zondag te zien op Veronica. Ook kun je Oblivion streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Na een jarenlange nucleaire oorlog is de wereld onbewoonbaar geworden voor mensen, maar niet voor aliens. Jack (Tom Cruise) werkt als een van de laatste drone-reparateurs om essentiële grondstoffen op te halen van de planeet aarde. Tijdens een missie komt hij in contact met een ruimteschip met een wel heel bijzondere passagier. Hierdoor gaat hij heel zijn bestaan in twijfel trekken, en komt het lot van de hele mensheid zelfs in zijn handen terecht.

Beoordeling Gids.tv: ★★★
Ondanks de veelzijdigheid van Cruise kun je één ding van zijn films verwachten: spektakel. Ook in Oblivion is dat er weer in overvloed, naast indrukwekkende beelden van een verwoeste aarde. Gelukkig hoeft Cruise niet in zijn eentje de kar te trekken, want in de film zijn ook gerespecteerde acteurs als Olga Kurylenko, Morgan Freeman, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-Waldau en Melissa Leo te zien.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Morgan Freeman (Angel Has Fallen) zijn ook Olga Kurylenko (Johnny English Strikes Again) en Andrea Riseborough (The Death of Stalin) te zien in Oblivion. Deze film is geregisseerd door Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick).

De film Oblivion (2013) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is zondag 3 juli om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 124 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV