Vanavond op tv: nieuwe zaterdagavondshow Spaanders en The Wheel met Rob Kemps

Vanavond op tv: nieuwe zaterdagavondshow Spaanders en The Wheel met Rob Kemps
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 11 september

Kijktip :

De televisiekijker zal de grote winnaar zijn op deze zaterdagavond, want er is een ruim aanbod van nieuwe programma's te zien. SBS6 komt met twee nieuwe titels: Het Jachtseizoen van de mannen van StukTV en The Wheel met debutant Rob Kemps. Hiermee gaat Talpa de strijd aan met de nieuwe zaterdagavondshow van NPO1 Spaanders. En verder: de nieuwe documentairereeks van Philip Freriks, Zweedse én Deense thrillers en 9/11 docu's. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 11 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: In de voetsporen van de Wederopbouw

NPO 2
20:25 uur

In het nieuwe programma In de voetsporen van de Wederopbouw kijkt presentator Philip Freriks terug op de periode na de bevrijding van Nederland. Elke zaterdag om 20:25 uur op NPO 2. In de periode 1945-1960 is de basis gelegd voor een sterk land. De prijs die Nederland voor de vrijheid heeft moeten betalen wordt direct zichtbaar na de bevrijding op 5 mei 1945. Philip Freriks groeide zelf op in die tijd en kijkt nu terug naar een periode die zoveel invloed heeft gehad op ons dagelijks leven nu. Een periode waarbij goed en fout op scherp staan tijdens de berechtingen van foute Nederlanders. De periode waarin politieke keuzes werden gemaakt, waar we nu nog mee leven.


Nieuw: The Sommerdahl Murders seizoen 2

NPO 3
20:30 uur

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van de Deense detectiveserie The Sommerdahl Murders te zien. Elke zaterdag om 20:30 uur op NPO 3. In het Deense plaatsje Helsingør lost de recherche diverse moordzaken op. Dan Sommerdahl heeft de leiding over de onderzoeken. Hij staat erom bekend dat hij zich helemaal laat opslokken door zijn werk, en dat blijft niet zonder gevolgen. Wanneer de zanger van een Deense rockband aan het begin van het nieuwe seizoen dood wordt aangetroffen op een begraafplaats, moeten Dan en zijn team aan het werk. Er lijken meerdere kandidaten te zijn die een rekening met het slachtoffer te vereffenen hadden. Dan zal zich tot het uiterste moeten inspannen, en onverwachtse wendingen kunnen niet worden uitgesloten.


Nieuw: Het Jachtseizoen

SBS 6
20:30 uur

De YouTubers van StukTV hebben speciaal voor televisie een nieuw seizoen van het succesvolle Jachtseizoen gemaakt. Elke aflevering proberen ze BN'er-duo's die op de vlucht slaan te pakken. Elke zaterdag om 20:30 uur op SBS6. Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns gaan met een bus vol geavanceerde technologie, communicatiemiddelen en een drone op jacht naar een BN'er-duo dat vier uit uit handen van de mannen probeert te blijven. De BN'ers mogen maximaal twintig minuten in hetzelfde voertuig zitten en kunnen géén gebruikmaken van hun eigen geld of telefoon. Daarnaast hebben ze een GPS-tracker die elke tien minuten hun locatie doorgeeft aan de achtervolgers. De BN'ers die als eerste op de vlucht moeten voor de mannen van StukTV zijn Britt Dekker en Simon Keizer.


Terug: Wheeler Dealers

Discovery
20:30 uur

In een gloednieuw seizoen van Wheeler Dealers sluit de multi-getalenteerde monteur Marc "Elvis" Priestley zich aan bij de ervaren autohandelaar Mike Brewer en samen gaan ze opzoek naar iconische auto’s om deze vervolgens te restaureren en met winst te verkopen. Elke zaterdag om 20:30 uur op Discovery. Priestley werkte tien jaar met het McLaren Formule 1-team. Het talent en de ervaring die hij met zich meebrengt komen goed van pas dit seizoen als de mannen in een nieuwe garage in het hart van de Buckinghamshire samen iconische auto's weer terugbrengen in hun oude glorie. Zo zien we dit seizoen een klassieke 1965 Mini, een brute TVR Griffith, een Fiat Coupé met meer dan 300 paardenkracht en een Land Rover Serie 1 met een raadselachtig verleden. Met elke auto is wel wat mis, maar niets dat het gouden duo niet op kan lossen.


Nieuw: Spaanders

NPO 1
20:30 uur

In het nieuwe satirische programma Spaanders neemt Patrick Lodiers elke zaterdag om 20:30 uur op humoristische wijze de voorafgaande week door met bekende én onbekende gasten. Vanuit een gezellig café wordt het een sfeervol programma, vol gesprekken, grappige fragmenten, satire en muziek. Per aflevering zijn er twee hoofdgasten, met wie Patrick de afgelopen nieuwsweek doorneemt. Ze praten over hun vak en hun interesses. Ook speelt Patrick met hen een spel met actuele vragen en grappige tv-fragmenten.


Nieuw: The Wheel

SBS 6
21:25 uur

In het nieuwe spelprogramma The Wheel maakt Rob Kemps zijn presentatiedebuut. Een gigantisch wiel zorgt in dit spel voor veel onvoorspelbaarheid. Elke zaterdag om 21:25 uur op SBS6. In The Wheel draait het om een groot ronddraaiend wiel op een even gigantisch podium met zeven BN'ers en drie kandidaten die de strijd met elkaar aangaan. De willekeur van het wiel maakt dat het verloop van dit energieke en bloedstollende spel nooit te voorspellen is. In het midden van het wiel is slechts plek voor één kandidaat, die het spel speelt zolang hij goede antwoorden geeft. Geeft hij een fout antwoord, dan bepaalt The Wheel wie de volgende vraag mag spelen. Dit kan een andere kandidaat zijn, maar óók dezelfde speler. De BN'ers hebben allemaal een eigen expertise en zitten klaar om de deelnemers te helpen bij het beantwoorden van de vragen. Met deze week Henny Huisman, Samantha Steenwijk, Bobbi Eden, Frank Evenblij, Bert van Leeuwen, Jack Plooij en René Froger.


Docu: 9/11 Life Under Attack

NPO 2
22:10 uur

De Britse documentaire '9/11 - Life Under Attack' doet minutieus verslag van de aanslagen op elf september in New York. Regisseur Karen Edwards doet dit aan de hand van beelden, zonder interviews of commentaar, gefilmd door New Yorkers met hun mobieltje. Op deze 11 september is het twintig jaar geleden dat de Verenigde Staten het doelwit werden van een viertal terroristische aanslagen door middel van gekaapte passagiersvliegtuigen. In de documentaire wordt het verloop van die bewuste dag verteld en verbeeld aan de hand van persoonlijk archief van New Yorkers en bezoekers van de stad, die op die ochtend hun videocamera of mobieltje pakten om vast te leggen wat ze voor hun ogen zagen gebeuren. Het resultaat is een uiterst persoonlijke en intieme film waarbij de kijker de angst, onzekerheid en verwarring meebeleeft met de bevolking.


Misdaadthriller: Millennium - Mannen die vrouwen haten

NPO 3
22:55 uur

Deel 1 van Stieg Larssons beroemde trilogie. Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Mikael is tijdelijk op non-actief gesteld na een veroordeling wegens laster tegen een Zweedse industrieel. Hij gaat dan ook graag in op het verzoek van de rijke zakenman Henrik Vanger om diens familiegeschiedenis te schrijven.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuwe zaterdagavondshow Spaanders en The Wheel met Rob Kemps of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier