President Chan Santokhi van Suriname dinsdag 14 september te gast in College Tour

President Chan Santokhi van Suriname dinsdag 14 september te gast in College Tour
Op bezoek in Nederland

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van College Tour, dinsdag 14 september te zien op NPO 2, is de Surinaamse president Chan Santokhi te gast. Hij volgde ruim een jaar geleden Desi Bouterse op en is deze dagen te gast in Nederland. Samen met een zaal vol studenten ondervraagt Twan Huys hem.

College Tour gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Staatsschuld
De aanstelling van Santokhi als de nieuwe president van Suriname werd met luid gejuich ontvangen in het Zuid-Amerikaanse land na de jaren onder Bouterse. Santokhi trof echter een land aan de bedelstaf aan, waarin vastgeroeste corruptie en een torenhoge staatsschuld tot de belangrijkste problemen behoren.

Apeldoorn
De economische situatie in Suriname verslechterde door de coronacrisis nóg verder. Santokhi moet het land er nu weer bovenop helpen. Hij studeerde in de jaren tachtig in Apeldoorn aan de politieacademie en groeide in eigen land al snel uit tot dé crime fighter van Zuid-Amerika. Van Desi Bouterse kreeg hij de inmiddels tot geuzennaam uitgegroeide bijnaam 'sheriff'.

College Tour is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV