Imposante science fiction-film Sunshine zie je dinsdag op Veronica

Imposante science fiction-film Sunshine zie je dinsdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Topregisseur Danny Boyle heeft in zijn lange carrière bewezen van alle markten thuis te zijn met films als Trainspotting, 28 Days Later, Slumdog Millionaire en Yesterday. Ook voor science fiction draait hij zijn hand niet om, getuige het imposante Sunshine. Deze film zie je dinsdag op Veronica en je kunt Sunshine streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Vijftig jaar in de toekomst sterft de zon. Dat zal tevens het einde van de mensheid betekenen. Onze laatste hoop is het ruimteschip Icarus II. De bemanning, bestaande uit acht astronauten en wetenschappers, moet een nucleair apparaat in het hart van de zon zien te krijgen, om de ster nieuw leven in te blazen. Maar wanneer ze zich buiten het contactgebied met de aarde bevinden, raakt hun missie in gevaar. Er is een ongeluk, er wordt een fatale fout gemaakt, en ze ontvangen een noodsignaal van een ruimteschip dat zeven jaar eerder verdween. Al snel moet de bemanning niet alleen vechten voor hun leven, maar ook tegen de waanzin.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met Sunshine leverde regisseur Boyle en film die even indrukwekkend als angstaanjagend is, met zijn apocalyptische boodschap. De film kan teren op fenomenale special effects, die op onverklaarbare wijze geen Oscarnominatie ontvingen - wat wellicht te wijten is aan het feit dat Sunshine een slecht resultaat aan de kassa's behaalde. De cast zit vol bekende gezichten en de acteurs laten uitstekend acteerwerk zien. Ook het script is van een uitstekend niveau, kortom: een film die je tijd meer dan waard is.

Cast
Naast Cillian Murphy (Dunkirk) en Chris Evans (Knives Out) zijn ook Rose Byrne (Instant Family) en Michelle Yeoh (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) te zien in Sunshine. Deze film is geregisseerd door Danny Boyle (127 Hours).

Sunshine (2007) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op dinsdag 14 september om 22.45 uur te zien op Veronica. Genre: science fiction, thriller. Speelduur: 107 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV