Maandag in Khalid & Sophie: terugblik op het woonprotest

Maandag in Khalid & Sophie: terugblik op het woonprotest
De gasten van maandag 13 september

Kijktip :

Afgelopen weekend was er in Amsterdam een groot woonprotest, want de nood is hoog: veel jongeren kunnen geen woning vinden. Hoe kan dit worden opgelost? Bij Khalid & Sophie wordt er vanavond uitgebreid aandacht aan besteed. Hieronder lees je wie de andere gasten zijn van Khalid & Sophie van maandag 13 september.

De gasten in Khalid & Sophie - maandag 13 september

  • Professor Hans Clevers gidst je vanavond door zijn vakgebied; de moleculaire genetica. Hij vertelt onder meer hoe in Duitsland onderzoekers een minibrein met oogjes hebben weten te kweken.
  • Duizenden mensen protesteerden dit weekend tegen de huizencrisis. Gekenmerkt door torenhoge prijzen en lange wachtlijsten, waardoor mensen zelfs dakloos raken. Aan tafel: Gwen van Eijk, Marinus Jongman, Peter Boelhouwer en Sander van der Kraan.
  • De jonge Özcan Akyol raakte definitief in de ban van de literatuur dankzij één boek: 'Ik lach om niet te huilen'. Een schelmenroman door ex-koppelbaas, ex-cocaïnesnuiver en ex-psychiatrisch patiënt Lex Kroon. Zij schuiven beiden aan om de heruitgave van het boek te vieren.
  • In de geest van de protesten speelt Queen’s Pleasure Revolution van The Beatles.

De talkshow Khalid & Sophie is elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Khalid & Sophie terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Khalid & Sophie: terugblik op het woonprotest of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV