Maandag in Op1: Martin van Rijn gaat problemen op de woningmarkt oplossen

Maandag in Op1: Martin van Rijn gaat problemen op de woningmarkt oplossen
De gasten van maandag 13 september

Kijktip :

Het afgelopen weekend was er in Amsterdam een groot woonprotest. Jongeren hebben veel moeite om een huis te vinden. De voorzitter van woningcorporatie Aedes Martin van Rijn steunt het protest en wil net als de actievoerders de problemen op de woningmarkt oplossen. Hij is te gast bij Op1 om hierover te praten. Hieronder lees je wie er nog meer te gast zijn bij Op1.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 van maandag 13 september

  • Morgenavond geven Hugo de Jonge en Mark Rutte weer een persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Wederom ligt een groot deel van de maatregelen vooraf al op straat. Voetbalstadions mogen weer vol, de horeca moet nog steeds om middernacht de deuren sluiten en een QR-code wordt op veel plekken verplicht. Vanavond bij Op1 bespreken Xander van der Wulp, directeur van Koninklijke Horeca Nederland Dirk Beljaarts en directeur van festivalorganisator MOJO Ruben Brouwer de gevolgen van de nieuwe maatregelen.
  • Zo’n tienduizend mensen protesteerden gisteren in Amsterdam tegen de torenhoge huizenprijzen, stijgende huren en het tekort aan woningen. De voorzitter van woningcorporatie Aedes Martin van Rijn steunt het protest en wil net als de actievoerders de problemen op de woningmarkt oplossen. Maar hoe moet dit gebeuren? En welke rol spelen de woningcorporaties? Vanavond bij Op1 vertelt Van Rijn welke oplossingen hij voor zich ziet.
  • Komende vrijdag begint de Boekenweek van Jongeren. Dat betekent dat boekenwinkels, scholen en bibliotheken een week lang in het teken van jongerenboeken zullen staan. Simone Atangana Bekono won met Confrontaties de prijs voor beste boek en Splinter Chabot schreef mee aan de geschenkbundel 3PAK. Vanavond bij Op1 vertellen beide auteurs over hun werk en waarom het belangrijk is om jongeren aan het lezen te houden.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 13 september gepresenteerd door Nadia Moussaid en Hugo Logtenberg.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV