Donderdag 16 september in Zembla: seksueel geweld via Tinder

Donderdag 16 september in Zembla: seksueel geweld via Tinder
Slachtoffers makkelijk te vinden via datingapp

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van Zembla, donderdag 16 september te zien op NPO 2, laat het programma zien hoe makkelijk het voor daders van seksueel geweld is om via de datingapp Tinder potentiële slachtoffers te vinden.

Zembla gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Aanranding en verkrachting
Zembla laat een verontrustend patroon van aanranding en verkrachting zien, dat mogelijk wordt gemaakt door de datingapp. Slachtoffers vertellen over hun schokkende ervaringen met Tinderdates. Kristalhelder laten zij zien hoe makkelijk de daders vervolgens in de anonimiteit kunnen verdwijnen door de slachtoffers meteen te 'ontmatchen' of te blokkeren.

Populairder dan ooit
Zo zijn ze in staat om na het misbruik alle digitale sporen meteen te wissen. Tijdens de coronapandemie was Tinder populairder dan ooit: wereldwijd is de app meer dan honderd miljoen keer gedownload en het is één van de meest winstgevende apps ter wereld. Maar wat doet Tinder om gebruikers tegen seksueel geweld te beschermen en de daders op te sporen?

Zembla is elke donderdag om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 16 september in Zembla: seksueel geweld via Tinder of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV