Recensie: Schumacher brengt kippenvel met verhaal over gezin en tragisch noodlot

Recensie: Schumacher brengt kippenvel met verhaal over gezin en tragisch noodlot
Racedocumentaire is voor fans een must-see

Film :

Vanaf 15 september staat de langverwachte documentaire Schumacher op Netflix. In ons geheugen zal de naam Schumacher voor altijd in verbinding staan met de pracht en praal van de autosport. De Duitser kroop in de Formule 1 achter het stuur voor Jordan, Benetton, Mercedes en Ferrari en won het wereldkampioenschap niet één, niet twee maar zeven keer. Lees hier de filmrecensie van Schumacher.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Een documentaire over het leven van de beroemde raceheld Michael Schumacher, waarin zijn naasten aan het woord komen over zijn leven en carrière. Op basis van interviews en archiefbeelden schetst deze documentaire een intiem portret van de zevenvoudig Formule 1-kampioen.

Corinna en Michael in de documentaire 'Shumacher'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
In deze bijna twee uur durende documentaire staat de waanzinnige carrière van deze bijzondere Formule 1-coureur centraal, met rijke beelden uit vervlogen tijden vol hoogte- en dieptepunten. In Schumacher horen we zijn levensverhaal niet van journalisten en experts, maar van de mensen die Michael Schumacher persoonlijk kennen. Zo komen zijn broertje Ralf, vrouw Corinna, zoon Mick (nu zelf ook coureur) en dochter Gina aan het woord. Verder vertellen racelegendes als Jean Todt, David Coulthard, Damon Hill, Sebastian Vettel en Flavio Briatore verhalen over de kampioen. Tot het noodlot toeslaat op 29 december 2013: toen kreeg Schumacher een verschrikkelijk ski-ongeluk, waarna hij in coma belandde. De familie heeft de deur voor de pers altijd op slot gehouden, maar vertelt nu hoe het met hem gaat. Dat is ontroerend, maar het blijft toch in nevelen gehuld. En dat is misschien maar goed ook. Vier sterren.

Cast
Naast Corinna Schumacher komen ook Jean Todt, David Coulthard, Damon Hill, Sebastian Vettel en Flavio Briatore aan het woord in Schumacher. Deze productie is geregisseerd door Hanns-Bruno Kammertöns, Vanessa Nöcker en Michael Wech (Boris Becker: Der Spieler).

Vanaf 15 september 2021 is de documentaire Schumacher te zien op Netflix. Tijdsduur: 112 minuten. Genre: Documentaire. IMDb-score: 8,6.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Schumacher brengt kippenvel met verhaal over gezin en tragisch noodlot of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV