Woensdag in Op1: o.a. Ed Nijpels over terugkeer Pieter Omtzigt

Woensdag in Op1: o.a. Ed Nijpels over terugkeer Pieter Omtzigt
De gasten van woensdag 15 september

Kijktip :

Het was vandaag een spannende dag in Den Haag, want na maanden van afwezigheid keerde Pieter Omtzigt terug aan het Binnenhof. Inmiddels niet meer in de banken van het CDA, maar als eenmansfractie. Sophie van Leeuwen, Ed Nijpels en Thijs Broer blikken terug. Hieronder lees je wie er nog meer te gast zijn bij Op1.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 van woensdag 15 september

  • Signaal na signaal is door het kabinet genegeerd in de maanden naar aanloop van de evacuatie van Kabul. Vandaag debatteert de Tweede Kamer hierover. Er ging een hoop mis, aldus oud-militair Mart de Kruif en asieladvocaat Barbara Wegelin. Zij staat in contact met gezinnen die vastzitten in Afghanistan. De Afghaans Nederlandse juriste Sahar Shirzad pleit in haar petitie dat Afghanistan eindelijk als een onveilig land wordt erkend.
  • Een drukke dag in politiek Den Haag: Pieter Omtzigt keerde als eenmansfractie terug in de Tweede Kamer en trok meteen van leer tegen de bestuurscultuur. Ook maakte informateur Remkes bekend dit weekend met de VVD, D66 en het CDA te praten over een minderheidskabinet. Politiek journalisten Sophie van Leeuwen en Thijs Broer en oud VVD-politicus Ed Nijpels bespreken vanavond bij Op1 de laatste politieke ontwikkelingen.
  • Directeur van het Haarlemse Theater de Liefde Mylou Frencken is vastbesloten: de try-out van cabaretier Theo Maassen gaat morgen hoe dan ook door in een bomvolle theaterzaal. Ondertussen laat burgemeester Jos Wienen weten ‘handhavend op te gaan treden’ bij het theater morgen. Vanavond bij Op1 gaan Frencken en Wienen met elkaar in discussie.
  • Stammen wij eigenlijk wel af van chimpansees en gaan mensen daadwerkelijk veranderen in robots? In zijn nieuwe televisieprogramma Govert naar de oorsprong van de mens probeert wetenschapsjournalist Govert Schilling misverstanden over de mensheid op te lossen.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 15 september gepresenteerd door Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV