Nieuw muziekprogramma CHANSONS! begint vrijdag op NPO 1

Nieuw muziekprogramma CHANSONS! begint vrijdag op NPO 1
Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps gaan naar Frankrijk

Kijktip :

Na een toevallige ontmoeting achter de schermen bij Op1 ontdekten Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps een gezamenlijke liefde voor de Franse chansons. Daar is nu het programma CHANSONS! uitgerold: het bijzondere duo duikt in Parijs in de wereld van onder anderen Charles Aznavour, Jacques Brel, Serge Gainsbourg en Édith Piaf.

CHANSONS! gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Liefde, leven en melancholie
In dit muzikale vierluik gaat het over de liefde, het leven en de melancholie die de chansons zo kenmerkt. Matthijs en Rob struinen door de straten van Parijs, op zoek naar de verhalen achter het 'chanson'. Door hun ogen zien we de Franse hoofdstad waar ze allebei zo verknocht aan zijn. We kunnen ons geen betere gidsen wensen.

Thema
De eerste aflevering gaat over het thema 'Parijs'. Rob neemt Matthijs mee naar de plek waar hij ooit vier maanden een kamertje huurde, om zich de Franse taal en cultuur eigen te maken. Ook worden we meegenomen naar de plekken die belangrijk waren in het leven van Édith Piaf. Barbara Pravi vertelt waar een goede chanson aan moet voldoen en Matthijs vertelt over zijn eerste herinneringen aan Parijs.

Het nieuwe programma CHANSONS! is vanaf vrijdag 17 september wekelijks rond 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van CHANSONS! terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw muziekprogramma CHANSONS! begint vrijdag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV