Angstaanjagende thriller Hotel Mumbai dinsdag te zien op SBS9

Angstaanjagende thriller Hotel Mumbai dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Amazon Prime en iTunes

Kijktip :

In de eenentwintigste eeuw zijn terroristische aanslagen steeds normaler geworden. Regisseur Anthony Maras durfde het aan om de verschrikkelijke gebeurtenissen in Mumbai in 2008 te verfilmen. Hotel Mumbai is een angstaanjagend realistische en brute thriller geworden. De film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Hotel Mumbai streamen via Amazon Prime en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Hotel Mumbai vertelt het dramatische maar waargebeurde verhaal van de verwoestende aanvallen in Mumbai in 2008. Een groep zwaarbewapende Pakistaanse militanten opent de aanval op het vijfsterrenhotel Taj Mahal Palace in India. Gedurende 68 uur worden honderden mensen gegijzeld, klinken er schoten en woedt er een enorme brand. Wanneer de rook is opgetrokken blijken meer dan 160 mensen gedood te zijn, met nog veel meer gewonden. De helden onder het personeel en de gasten wisten te voorkomen dat het dodental nog hoger was.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met het verfilmen van een terroristische aanslag begeef je je als filmmaker altijd op bijzonder glad ijs. Het gevaar om de aanslag te exploiteren en nabestaanden tegen het hoofd te stoten ligt altijd op de loer. In Hotel Mumbai weet regisseur Maras weliswaar de spanning en actie tot grote hoogtepunten te stuwen, maar tegelijkertijd brengt hij een eerbetoon aan het heldhaftige personeel van het hotel. Dat is buitengewoon knap gedaan. Zelden zagen we zó'n gruwelijke film over terrorisme, die toch zo ontroerend is.

Cast
Naast Dev Patel (The Green Knight) en Armie Hammer (Call Me by Your Name) zijn ook Nazanin Boniadi (Bombshell) en Tilda Cobham-Hervey (I Am Woman) te zien in Hotel Mumbai. Deze film is geregisseerd door Anthony Maras.

Hotel Mumbai (2018) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is dinsdag 21 september om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: actie, drama, thriller. Speelduur: 123 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Angstaanjagende thriller Hotel Mumbai dinsdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV