Speciale Opsporing Verzocht over zaak Nicky Verstappen

Speciale Opsporing Verzocht over zaak Nicky Verstappen
Eenmalig vanuit Landgraaf

Nieuws

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht komt met een speciale uitzending vanuit het gemeentehuis van Landgraaf. Daar wordt extra aandacht gevraagd voor het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek dat gehouden wordt omtrent de dood van Nicky Verstappen.

De 11-jarige jongen werd op 11 augustus 1998 levenloos aangetroffen in een dennenbosje op de Brunssummerheide, op ongeveer 1200 meter van het jeugdkamp waar hij verbleef. Nicky was toen al zo’n 40 uur vermist. De medewerking van de plaatselijke bevolking is cruciaal voor het slagen van het DNA-verwantschapsonderzoek. Opsporing Verzocht hoopt daar met deze speciale uitzending een bijdrage aan te kunnen leveren.

Nicky Verstappen

In de uitzending wordt teruggeblikt op de gebeurtenissen op de dagen rondom de dood van Nicky. Zo is er onder meer een interview te zien met zijn nabestaanden. Daarnaast geeft Opsporing Verzocht een uitgebreide praktische uitleg over de theorie en de praktijk van het DNA-verwantschapsonderzoek. Wie zijn er uitgenodigd? Wat moet je doen? Waarom? En wat gebeurt er met je DNA? Het programma hoopt met het beantwoorden van deze vragen bij te dragen aan hoge opkomst voor het DNA-verwantschapsonderzoek. Naast de zaak van Nicky Verstappen worden er in de speciale uitzending ook andere, actuele zaken behandeld.

Opsporing Verzocht over de zaak Nicky Verstappen is dinsdag 20 februari om 21.20 uur te zien op NPO 1.

Tags: gemeentehuis, interview, uitzending, dna, bevolking, opsporing, npo, opsporing verzocht, landgraaf, vermist, jeugdkamp, dood, nicky verstappen, npo 1

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »