James Bond-klassieker Goldfinger zaterdag te zien op RTL 7

James Bond-klassieker Goldfinger zaterdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Wat is de beste James Bond-film? Hoewel Daniel Craigs 007 grote hoogten bereikte met Casino Royale (2006) en Skyfall (2012), wordt Goldfinger (1964) ook vaak genoemd. Deze fantastische actieklassieker is zaterdag te zien op RTL 7 en je kunt Goldfinger streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Bekijk de volledige James Bond-programmering van RTL 7 op Gids.tv.

Het verhaal
Geheim agent James Bond moet het in Goldfinger opnemen tegen de beruchte goudsmokkelaar Auric Goldfinger. Deze misdadiger heeft een plan bedacht om de Amerikaanse goudopslagplaats Fort Knox te overvallen om de macht over de wereldeconomie in handen te krijgen. Agent 007 zal al zijn charme, technische snufjes en vindingrijkheid nodig hebben om Goldfinger tegen te houden. Hij krijgt daarbij onverwachte hulp van de knappe Pussy Galore.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Hoewel de meningen over 'beste James Bond-film' wellicht verdeeld zijn, behoort Goldfinger zeker tot de belangrijkste films uit de reeks. Deze productie introduceerde tal van Bond-kenmerken die we de hele reeks terug zouden zien en was de eerste echte Bond-blockbuster. Bovendien is het smullen geblazen van de uitstekende actie, prachtige sets, absurdistische vrouwennamen (Pussy Galore) en het lekker onderkoelde acteerwerk van Sean Connery. Een klassieker in de ware zin van het woord.

Cast
Naast Sean Connery (The Untouchables) en Honor Blackman (Bridget Jones's Diary) zijn ook Gert Fröbe (Chitty Chitty Bang Bang) en Shirley Eaton (The Blood of Fu Manchu) te zien in Goldfinger. Deze film is geregisseerd door Guy Hamilton.

Goldfinger (1964) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is zaterdag 18 september om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, avontuur. Speelduur: 110 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op James Bond-klassieker Goldfinger zaterdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV