Indrukwekkende Vincent van Gogh-film At Eternity's Gate zaterdag te zien op Canvas

Indrukwekkende Vincent van Gogh-film At Eternity's Gate zaterdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Nederlandse schilder Vincent van Gogh groeide na zijn dood uit tot een wereldwijde kunstgrootheid en er zijn tal van films over hem gemaakt. In 2018 kroop Willem Dafoe in de huid van de getroebleerde kunstenaar voor At Eternity's Gate. Dit prachtige drama is zaterdag te zien op Canvas en je kunt At Eternity's Gate streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
At Eternity's Gate richt zich op de periode waarin Van Gogh woonachtig was in het Franse dorpje Auvers-sur-Oise. Hier verbleef de geplaagde schilder in de laatste maanden van zijn leven Centraal in de film staat de bijzondere relatie tussen de schilder en zijn schilderijen. Zelfs in deze laatste periode, waarin Van Gogh enorm met zichzelf in de knoop zat, maakte hij nog een aantal schilderen. Uiteindelijk pleegde Van Gogh zelfmoord.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De legendarische Kirk Douglas kreeg een Oscarnominatie voor zijn vertolking van Vincent van Gogh in Lust for Life (1956), en Willem Dafoe presteerde hetzelfde met zijn rol in deze film. Opvallend, want de Academy heeft doorgaans weinig oog voor echte art house-films. At Eternity's Gate is niet ieders 'cup of tea', want de film heeft een bijzonder traag tempo en richt zich vooral op de kunstwerken van Van Gogh, zonder al te veel dramaturgische stijlgrepen. Wat overblijft is een prachtig eerbetoon aan dit Nederlandse genie.

Cast
Naast Willem Dafoe (The Florida Project) en Rupert Friend (A Simple Favor) zijn ook Mads Mikkelsen (Another Round), Mathieu Amalric (Sound of Metal) en Emmanuelle Seigner (La Vie en Rose) te zien in At Eternity's Gate. Deze film is geregisseerd door Julian Schnabel.

At Eternity's Gate (2018) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is zaterdag 18 september om 22.40 uur te zien op Canvas. Genre: biografie, drama. Speelduur: 110 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV