Gloednieuwe telefilm De Zitting gaat zondag in première op NPO 3

Gloednieuwe telefilm De Zitting gaat zondag in première op NPO 3
Met Jacob Derwig, Kim van Kooten en Romana Vrede

Kijktip :

Zondagavond (19 september) kun je op NPO 3 genieten van een gloednieuwe telefilm. In De Zitting worden tal van actuele thema's aangesneden: van beschuldigingen van seksueel wangedrag tot politici in het nauw. De hoofdrollen worden vertolkt door grote namen uit de Nederlandse theater- en filmwereld.

De Zitting gemist? Kijk de hele telefilm terug via Gids.tv.

Het verhaal
Vlak voor de verkiezingen wordt de charismatische politicus en gedoodverfde premierskandidaat Fabian Ploch beschuldigd van seksueel misbruik. De bekende thrillerschrijfster Amanda Richter beweert dat Ploch haar vijfentwintig jaar geleden heeft verkracht tijdens een studentenfeestje. Wat is er gebeurd, wie spreekt de waarheid en waarom komt dit verhaal nu pas naar buiten?

#MeToo
De afgelopen jaren verschenen er diverse Hollywoodproducties met een #MeToo-thema, zoals de voor Oscars genomineerde films Bombshell (2019) en Promising Young Woman (2020). Waar de hoofdrollen in die films duidelijk voor vrouwen waren (vertolkt door Charlize Theron en Carey Mulligan), kiest De Zitting ervoor om het thema ook vanuit een mannelijk perspectief te behandelen. Wat is de waarheid, wat zijn de gevolgen van een beschuldiging? Het komt allemaal aan bod in deze indrukwekkende film.

Cast
Naast Jacob Derwig (Bankier van het verzet) en Kim van Kooten (Alles is familie) zijn ook Romana Vrede (De eetclub) en Ellen Parren (Bloed, zweet & tranen) te zien in De Zitting. Deze film is geregisseerd door Saskia Diesing.

De Zitting (2021) is op zondag 19 september om 20.20 uur te zien op NPO 3. Genre: drama. Speelduur: 80 minuten. Na afloop kun je De Zitting terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Gloednieuwe telefilm De Zitting gaat zondag in première op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV