Kimberly vloog onverwachts uit The Voice: 'Ik werd regelmatig huilend wakker'

Kimberly vloog onverwachts uit The Voice: 'Ik werd regelmatig huilend wakker'
Lag het aan een technische storing?

Nieuws :

Verbazing alom bij de halve finale van The Voice of Holland afgelopen vrijdag: zangeres Kimberly Maasdamme, die in de vorige uitzending nog vier tienen kreeg voor haar versie van 'Earth Song', moest al halverwege de show haar biezen pakken. Te weinig stemmen. Lag haar exit aan een mogelijk tecnisch defect?

RTL denkt in ieder geval van niet, zo liet ze eerder weten aan het AD. "Er was gisteren (vrijdag, red.) geen storing tijdens het stemmen. De stemming staat onder toezicht van een notaris die alles nauwkeurig in de gaten heeft gehouden. Op het moment dat de lijnen sloten had Kimberly de minste stemmen".

Kimberly wordt getroost door haar coach Waylon, die nu geen kandidaten meer heeft.

Op sociale media lieten verschillende mensen zich uit over het 'defect'. Zo kwamen er verschillende tweets voorbij van mensen die 'Kimberly' sms'te, maar vervolgens niets terugkregen van RTL. Wanneer ze een andere kandidaat hun stem wilde geven, kwam er wel meteen een reactie terug.

In een interview met het AD laat topfavoriet Kimberly weten dat haar vertrek hard aankwam. Zo hard zelfs dat ze meteen moest slapen bij haar grootouders, die zich over haar ontfermden. "Ik ben daar eigenlijk direct in bed gedoken en heb me met een verdrietig gevoel verstopt onder een dekbed. Slapen? Natuurlijk heb ik dat gedaan. Alle moeheid van de voorbije, superdrukke maar fantastische weken, kwam er in één keer uit. Maar ik werd ook regelmatig huilend wakker."

Waarom ze niet genoeg stemmen kreeg van het publiek, blijft voor Kimverly nog steeds een raadsel. "Ik weet eigenlijk niet hoe het komt dat ik mijn koffers moest pakken. Wat het het liedje? En mensen zouden, zo werd op sociale media beweerd, niet op mij hebben kunnen stemmen wegens een technische storing."

Toch wil de Bredase zangeres niet op de zaken vooruitlopen. "RTL benadrukt dat er niks aan de hand was. Ach, ik laat het maar zo. Het is zoals het is. Speculeren heeft geen zin." Misschien lag het aan haar 'sexy podiumpakje' dat volgens Kimberly misschien "te gewaagd of uitbundig" was. Of had ze wellicht te jonge fans die van hun ouders niet mochten stemmen?

De coaches, die in de halve finale géén punten mochten geven, waren óók verbijsterd. Anouk nam het zelfs op voor de pupil van coach Waylon. "Dat gaat er mis als wij geen punten mogen geven", aldus Anouk, die even haar momentje pakte. "Het is een idioot volk, they don't know. Dit is hetzelfde als je mensen het songfestivalliedje laat kiezen. Dat moet je aan mensen overlaten die er een beetje verstand van hebben. Ik vind het heel erg."

Kimberly zong 'Sweet Dreams' van Beyoncé. Dat optreden mocht niet meer baten. Voor haar vertolking van Michael Jacksons 'Earth Song' kreeg ze vorige week nog vier tienen.

De finale van The Voice of Holland is vrijdag 16 februari vanaf 20.30 uur te zien op RTL4. Nienke Wijnhoven, Jim van der Zee (allebei van coach Anouk), Samantha Steenwijk (coach Sanne) en Demi van Wijngaarden (coach Ali B) strijden om de titel. Bekijk de halve finale van The Voice terug.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Kimberly vloog onverwachts uit The Voice: 'Ik werd regelmatig huilend wakker' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: ali b, finale, anouk, the voice of holland, waylon, coach, halve finale, publiek, stemmen tellen, kimberly maasdamme, sanne hans, jim van der zee, nienke wijnhoven, samantha steenwijk, demi van wijngaarden, zangcompetitie


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV