Heftige documentaire Alleen tegen de Staat maandag te zien op NPO 2

Heftige documentaire Alleen tegen de Staat maandag te zien op NPO 2
Slachtoffers vertellen over Toeslagenaffaire

Kijktip :

Nog altijd werpt de Toeslagenaffaire een schaduw over het (demissionaire) kabinet én leven van veel ouders in Nederland. Maandagavond (20 september) zendt NPO 2 de huiveringwekkende documentaire Alleen tegen de Staat uit, waarin slachtoffers hun verhaal doen.

Alleen tegen de Staat gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Het complete verhaal
Vijf moeders die slachtoffer werden van het verschrikkelijke Toeslagenschandaal vertellen voor het eerst het complete verhaal voor het grote publiek. In ijzingwekkende monologen onthullen ze hoe hun leven - en dat van hun kinderen - werd verwoest door een systeem waaruit iedere menselijke maat was verdwenen.

Vernedering
We gaan terug naar het prille begin, toen de eerste vorderingsbrieven van de belastingdienst bij de ouders op de mat vielen. Ze zouden hun leven compleet veranderen. Dat zorgt voor indringende verhalen over vernedering, verlies van eigenwaarde en een groot wantrouwen jegens alle overheidsinstanties, die willens en wetens hun gezin kapotmaakten.

De documentaire Alleen tegen de Staat is maandag 20 september om 20.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Alleen tegen de Staat terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire Alleen tegen de Staat maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV