Vanavond op tv: Nieuw seizoen van vtwonen weer verliefd op je huis

Vanavond op tv: Nieuw seizoen van vtwonen weer verliefd op je huis
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 19 september

Kijktip :

Vanavond kunnen we weer genieten van een nieuw seizoen vtwonen weer verliefd op je huis. Voor de bakliefhebbers hebben we Heel Holland Bakt Nog een keer, en de filmfreaks kunnen genieten van de tv-première: The Predator. Bekijk alle programma's van zondag 19 september hieronder.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: vtwonen weer verliefd op je huis

SBS 6
18:55 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van 'vtwonen weer verliefd op je huis', waarin presentator Kees Tol met de vtwonen-stylisten aan de slag gaat om bewoners weer verliefd op hun huis te laten worden. Elke zondag rond 18:55 uur op SBS6.

Muur
Deze week worden William en Naomi geholpen. Zij wonen in Noordwijk en besloten na de aankoop een muur door te breken tussen de keuken en woonkamer, waardoor de ruimte nu te groot voelt. Het interieur blijft dan ook leeg voelen.

Roots
Daarnaast stoeien ze met de indeling. De eettafel staat nu onhandig tegen de muur en de zithoek voelt te ruim aan. William komt uit Australië en mist zijn roots nog altijd. Door een nieuwe inrichting hoopt Naomi dat William een beetje Australië in huis terug vindt.


RTL 7
20:00 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

De Britse geheim agent James Bond is op jacht naar Largo, het meesterbrein achter SPECTRE. Hij heeft twee atoombommen van de NAVO gestolen. Largo dreigt de bommen af te vuren op Groot-Brittannië en Amerika als er geen losgeld van 280 miljoen dollar wordt betaald. Aan Bond de taak om de bommen onschadelijk te maken en de wereld te redden.


Tv-première: The Predator

Veronica
20:00 uur

Dodelijker
De gevaarlijkste wezens in het universum zijn sterker, slimmer en dodelijker dan ooit tevoren, nadat ze hun DNA hebben gemengd met die van andere soorten. Wanneer een jongetje per ongeluk hun terugkeer naar de aarde in gang zet, kunnen alleen een ongeorganiseerde groep ex-soldaten en een narrige evolutiebioloog het einde van de mensheid voorkomen.


Nieuwe telefilm: De Zitting

NPO 3
20:20 uur

De waarheid
Kort voor de verkiezingen wordt de charismatische politicus en gedoodverfde premierskandidaat Fabian Ploch beschuldigd van seksueel misbruik. De bekende thrillerschrijfster Amanda Richter beweert dat Ploch haar vijfentwintig jaar geleden heeft verkracht tijdens een studentenfeestje. Deze film toont de rechtszaak die hierop volgt. Wat is er gebeurd, wie spreekt de waarheid en waarom komt dit verhaal nu pas naar buiten?


Heel Holland Bakt Nog een keer: vlechten en vouwen

NPO 1
20:25 uur

De eerste opdracht van deze week is het maken van een religieuse. Dat zijn twee soesjes op elkaar gestapeld.

Uiterlijk
Er wordt van alles uit de kast gehaald om de religieuses mooi te maken. Maar uiterlijk is niet alles, de bakkers besteden natuurlijk ook veel aandacht aan de smaak.

Knoop
Voor de technische opdracht maken de bakkers vlechtbroden. Daarmee zitten de bakkers behoorlijk in de knoop. Het is een hele opgave om de voorbeeldbroden van Robèrt goed na te maken.

Uitdaging
Op de tweede bakdag maken de bakkers een taart die ze moeten versieren met vouwchocolade. Een grote uitdaging, want in de koude tent is de chocola al snel te hard en dus breekbaar.


Terug: Metropolis

NPO 2
21:05 uur

Het internationale programma Metropolis is terug met een nieuw seizoen waarin lokale journalisten, die in hun eigen stad of land op zoek gaan naar antwoorden op universele vragen en thema's. Elke zondag om 21:10 uur op NPO 2.

Vakantiegangers
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaan correspondenten over de hele wereld op zoek naar vakantiegangers. In Egypte kan niet iedereen zich een strandvakantie veroorloven, maar zorgt een buurtbadje voor het ultieme vakantiegevoel.

Kamperen
In Peru kiest Claudia voor een vakantie in de jungle en een ayahuascatrip door haar eigen ziel. Masood is aan het kamperen in Zweden, maar zijn hart gaat uit naar Kabul en de gebeurtenissen in Afghanistan, waar de taliban het land overnemen.


Docu: Lezecher - De lange strijd voor een holocaustmonument

NPO 2
22:10 uur

Regisseur Deborah van der Starre volgt de voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité en initiatiefnemer van het Holocaust Namenmonument, Jacques Grishaver in zijn strijd om een moment te laten bouwen in Amsterdam ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Vergunning
Het monument moet de namen bevatten van de 102 duizend Joden en 220 Roma en Sinti die zijn omgebracht. De vergunning om te mogen bouwen wordt echter niet verleend door de gemeente Amsterdam, maar Jacques Grishaver geeft niet op.

Drama
Drie jaar later, in 2013 vindt hij wel gehoor bij de Amsterdamse gemeenteraad en toont Daniel Libeskind zich bereid om het monument te ontwerpen. De onthulling van het ontwerp is de start van een klassiek drama, dat begint met gemor, maar zal uitgroeien tot een hetze die grenst aan het hysterische.

Druk
Mensen uiten hun twijfels en bewoners vinden het geen prettig idee en zelfs 'afschuwelijk' om tegen een dergelijk beladen monument aan te kijken. Onder druk van de buurt geeft voormalig burgemeester van Amsterdam, Eberhart van der Laan zich gewonnen en wordt besloten opnieuw naar een andere locatie te zoeken.

Groen
In 2017 lijkt het dan eindelijk te gaan lukken en staan alle seinen op groen. Maar opnieuw roert de buurt zich. Tegenstanders willen via een kort geding een bouwstop afdwingen. Uiteindelijk helpt het rijk hem met de financiering.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV