Jan Terlouw is dinsdag 21 september te gast in College Tour

Jan Terlouw is dinsdag 21 september te gast in College Tour
Schrijver en politicus in gesprek met Twan Huys en studenten

Kijktip :

In de aflevering van College Tour van dinsdag 21 september krijgt Twan Huys bezoek van schrijver en voormalig politicus Jan Terlouw. Samen met een zaal vol studenten ondervraagt hij de inmiddels 89-jarige Terlouw.

College Tour gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Kabinet
Uitgerekend op het moment dat de formatie van een nieuw kabinet muurvast zit, komt de éminence grise van de nationale politiek Jan Terlouw langs in College Tour. Hij was lang lid van D66, één van de partijen die een hoofdrol speelt in de formatie. Onlangs vroeg Terlouw zich nog wanhopig af waar "in vredesnaam" een nieuw kabinet blijft.

Bestsellers
Naast zijn politieke leven en status als natuurkundige schreef Terlouw ook tientallen bestsellers, waaronder het later verfilmde boek Oorlogswinter - dat door duizenden jeugdige lezers werd verslonden. Tegenwoordig zet Terlouw zich actief in tegen klimaatverandering. De generatie die daar het meest mee te maken krijgt, studenten, gaat met Terlouw in gesprek.

College Tour is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Jan Terlouw is dinsdag 21 september te gast in College Tour of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV