OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in oktober 2021

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in oktober 2021
Met onder meer De Slag om de Schelde en YOU

Nieuws :

De blaadjes vallen weer van de bomen en de regen komt steeds vaker om de hoek kijken: het wordt herfst. Het is dé tijd voor de bioscopen en streamingdiensten om te shinen. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Seinfeld, S1-9 (1 oktober)

Netflix

De serie draait om het leven van Jerry Seinfeld, zijn buurman (Cosmo) Kramer, zijn beste vriend George (Costanza) en zijn ex-vriendin Elaine (Benes). Samen komen ze altijd in de meest bizarre situaties terecht. Bekijk hier waar je vanaf 1 oktober Seinfeld kunt streamen.

Forever Rich (1 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Richie staat op het punt de grootste rap-artiest van Nederland te worden. Maar vlak voor een belangrijk optreden wordt hij door een groep gewapende tieners beroofd van zijn pronkjuweel; een peperduur horloge. Lees hier waar je vanaf 1 oktober Forever Rich kunt kijken.

LEGO Star Wars: Terrifying Tales (1 oktober)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
Na de gebeurtenissen van The Rise of Skywalker moeten Poe en BB-8 een noodlanding maken op de vulkanische planeet Mustafar, waar ze de hebzuchtige en samenzwerende Graballa the Hutt ontmoeten die het kasteel van Darth Vader heeft gekocht en het aan het renoveren is tot het eerste all-inclusive Sith-geïnspireerd luxe hotel. Lees hier waar je vanaf 1 oktober LEGO Star Wars: Terrifying Tales kunt kijken.

Bingo Hell (1 oktober)

Prime Video

Bron: Blumhouse
Nadat de zestigjarige buurtactiviste Lupita ontdekt dat haar geliefde bingo hal is overgenomen door een mysterieuze zakenman genaamd Mr. Big, verzamelt ze haar oudere vrienden om terug te vechten. Lees hier waar je vanaf 1 oktober Bingo Hell kunt kijken.

Black as Night (1 oktober)

Prime Video

Bron: Blumhouse
Een inventief tienermeisje laat haar kindertijd achter zich wanneer ze de strijd aangaat met een groep dodelijke vampiers in Black as Night, een actie-horror met een sterk sociaal geweten en een bijtend gevoel voor humor. Lees hier waar je vanaf 1 oktober Black as Night kunt kijken.

The Protégé (1 oktober)

Prime Video

Bron: The Searchers
Anna, als kind gered door de legendarische huurmoordenaar Moody, is opgeleid tot 's werelds meest bekwame huurmoordenaar. Wanneer de man die haar alles geleerd heeft over vertrouwen en overleven op brute wijze vermoord wordt, zint ze op wraak. Lees hier waar je vanaf 1 oktober The Protégé kunt kijken.

On My Block, S4 (4 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
In een ruige buurt in Los Angeles wordt de vriendschap van vier intelligente, grappige en streetwise tieners op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan. Bekijk hier waar je On My Block kunt streamen.

There's Someone Inside Your House (6 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Een middelbare scholiere en de rest van de eindexamenklas van haar nieuwe school zijn het doelwit van een gemaskerde moordenaar die hun donkerste geheimen aan de wereld wil prijsgeven.. Lees hier waar je vanaf 6 oktober There's Someone Inside Your House kunt kijken.

Bad Sport, S1 (6 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
In deze docuserie komen waargebeurde misdaad en sport samen. Wereldwijde controverses en schandalen worden onderzocht aan de hand van verslagen van betrokkenen. Lees hier waar je vanaf 6 oktober Bad Sport kunt kijken.

Altijd Al Loiza (6 oktober)

Videoland

Bron: Videoland
Nooit eerder was model en presentatrice Loiza Lamers zo openhartig over haar leven als in de nieuwe Videoland documentaire Altijd Al Loiza. Regisseur Elza Jo Tratlehner volgt Loiza voor langere tijd van dichtbij als ze vertelt over haar liefdesleven en confrontaties waar zij als vrouw dagelijks tegenaan loopt. Bekijk hier waar je vanaf 6 oktober Altijd Al Loiza kunt streamen.

Black Widow (6 oktober)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
Na haar geboorte wordt Natasha Romanov, a.k.a. The Black Widow, aan de Russische geheime dienst (KGB) geschonken. Ze wordt daar getraind om een spion in Amerika te worden. Wanneer de Sovjet-Unie uit elkaar valt, probeert de Russische overheid haar te vermoorden. Rusland is bang haar belangrijkste wapen te verliezen aan de Amerikanen... Lees hier waar je vanaf 9 juli Black Widow kunt kijken.

Among the Stars (6 oktober)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
De serie volgt NASA-astronaut Captain Chris Cassidy terwijl hij aan een laatste missie begint. Door middel van intieme beelden, persoonlijke videodagboeken en livestreambeelden – zowel op aarde als in de ruimte – krijgen kijkers een eerste blik op het uiterst belangrijke team van ingenieurs, vluchtleiders en specialisten die deze gevaarlijke en ontzagwekkende missies op zich nemen voor het grotere goed. Bekijk hier waar je vanaf 6 oktober Among the Stars kunt streamen.

The Addams Family 2 (6 oktober)

Bioscoop

De meest spookachtige en bizarre familie is terug! We gaan op reis met Gomez, Morticia, Wednesday, Pugsley en Uncle Fester in een grote gitzwarte caravan en komen de meest rare types tegen. Deze animatiefilm is het vervolg op The Addams Family uit 2019. Bekijk hieronder de trailer van The Addams Family 2.

Rookie (7 oktober)

Bioscoop

Deze dramafilm uit België is een verhaal over verloren dromen en tweede kansen. Het is doordrenkt met motorolie en de adrenaline van motorracen. Het verhaal gaat over Nicky. Zijn wereld stort onverwacht in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Bekijk hieronder de trailer van Rookie.

Pretty Smart, S1 (8 oktober)

Netflix

Boekenliefhebber Chelsea ontdekt dat ze nog veel te leren heeft over geluk wanneer ze gedwongen wordt in te trekken bij haar bruisende zus en drie huisgenoten. Bekijk hier waar je vanaf 8 oktober Pretty Smart kunt streamen.

Muppets Haunted Mansion (8 oktober)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
Het is Halloween en de Muppets vieren feest. Behalve Gonzo en Pepé. Gonzo heeft een uitnodiging ontvangen voor een griezelige challenge in het spookachtige landhuis waarvanuit de goochelaar MacGuffin exact honderd jaar geleden onder mysterieuze omstandigheden verdween. Lees hier waar je vanaf 8 oktober Muppets Haunted Mansion kunt kijken.

Madres (8 oktober)

Prime Video

Bron: Blumhouse
Beto en Diana, een jong Mexicaans-Amerikaans koppel dat hun eerste kind verwacht, verhuizen naar een klein stadje in het Californië in de jaren '70 waar Beto een baan aangeboden heeft gekregen als manager van een boerderij. Lees hier waar je vanaf 8 oktober Madres kunt kijken.

The Manor (8 oktober)

Prime Video

Bron: Blumhouse
Wanneer een lichte beroerte haar vermogen om voor zichzelf te zorgen vermindert, verhuist Judith Albright naar Golden Sun Manor, een verzorgingstehuis met een voortreffelijke reputatie. Lees hier waar je vanaf 8 oktober The Manor kunt kijken.

Mortal Kombat (9 oktober)

Prime Video

Bron: Warner Bros.
Het verhaal volgt een uitgerangeerde MMA-vechter Cole Young. Hij raakt betrokken bij de decennialange bovennatuurlijke oorlog tussen twee lang geleden overleden ninja-clans. Young raakt vervolgens met verschillende anderen verwikkeld in een vechttoernooi dat georganiseerd wordt door Raiden. Lees hier waar je vanaf 9 oktober Mortal Kombat kunt kijken.

Rocks (10 oktober)

Videoland

De Brits-Nigeriaanse Shola – bijgenaamd Rocks – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar het heden slokt al haar energie en aandacht op. Haar vader is overleden en haar moeder is plotseling vertrokken om “haar hoofd vrij te maken”. Het is niet de eerste keer dat Rocks en haar kleine broertje Emmanuel er alleen voor staan. Helemaal alleen is Rocks gelukkig niet: ze heeft haar vriendinnen. Lees hier waar je vanaf 10 oktober Rocks kunt kijken.

The Baby-Sitters Club, S1 (11 oktober)

Netflix

De serie volgt het leven van vijf jonge tieners uit Stoneybrook, Connecticut. Kristy is de voorzitter en oprichter van de babysittersclub. Samen met Dawn uit LA, de kunstzinnige Claudia, wiskundegenie Stacey en verlegen Mary-Anne gaat ze de uitdaging aan. Bekijk hier waar je vanaf 11 oktober The Baby-Sitters Club kunt streamen.

Keeping Up With The Kardashians, S19 (11 oktober)

Videoland

Bron: Videoland
Na achttien seizoenen moge het duidelijk zijn dat Kourtney, Kim, Khloe, Kendall en Kylie samen met hun moeder Kris een druk leven hebben. Het leven van the Kardashians staat namelijk in het teken van familie, werk, feestjes en heel veel drama en dat is ook weer te zien in seizoen 19. In dit seizoen zien we onder andere hoe de dames omgaan met het coronavirus, ruzies, en misschien een nieuw familielid. Bekijk hier waar je vanaf 11 oktober Keeping Up With The Kardashians kunt streamen.

The Movies That Made Us, S3 (12 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Maak kennis met de acteurs, regisseurs en insiders die de films van jouw jeugd mogelijk maakten. Dit seizoen staan onder meer Aliens, Friday the 13th, Elf en The Nightmare Before Christmas centraal. Bekijk hier waar je The Movies That Made Us kunt streamen.

How The Grinch Stole Christmas (13 oktober)

In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een volk dat houdt van Kerstmis en feestvieren. Bovenop de berg leeft de Grinch, een oude knorpot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Lees hier waar je How The Grinch Stole Christmas kunt kijken.

Just Beyond (13 oktober)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
Elke aflevering laat kijkers kennismaken met een nieuwe cast van personages die op een verrassende reis van zelfontdekking moeten gaan in een bovennatuurlijke wereld van heksen, buitenaardse wezens, geesten en parallelle universums. Bekijk hier waar je vanaf 13 oktober Just Beyond kunt streamen.

ANNE+ (14 oktober)

Bioscoop

ANNE+ is een populaire dramaserie op de Nederlandse televisie over het (liefdes)leven van Anne, een lesbische twintiger uit Amsterdam. De serie gaat door op het witte doek in de vorm van deze film. Met Hanna van Vliet in de hoofdrol. Bekijk hieronder de trailer van de film ANNE+.

Benedetta (14 oktober)

Bioscoop

Dat regisseur Paul Verhoeven alle heilige huisjes omver kan trappen weten we inmiddels. "Controversieel" staat ook nu weer in hoofdletters op zijn nieuwe film geschreven. We volgen Benedetta Carlini. Zij voegt zich bij het klooster in Pescia, Toscane. Al vanaf jonge leeftijd beleeft de knappe vrouw non-religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten. Haar invloed op het leven in het klooster is dan ook groot. Bekijk hieronder de trailer van Benedetta.

Halloween Kills (14 oktober)

Bioscoop

Het wachten duurde lang maar eindelijk kunnen het vervolg op het succesvolle Halloween uit 2018 zien op het witte doek. Met de brandende finale nog op ons netvlies was het over en uit voor de legendarische killer Michael Myers. Of toch niet? Laurie Strode (heerlijk vertolkt door Jamie Lee Curtis) staat klaar om wederom de strijd aan te gaan. Bekijk hieronder de trailer van Halloween Kills.

Liefde zonder Grenzen (14 oktober)

Bioscoop

Na de romantische romcom Just Say Yes op Netflix trekt Yolanthe Cabau wederom een sexy verpleegsterspakje aan in wéér een romantische romcom genaamd Liefde zonder Grenzen. Hierin is ook te zien hoe acteur Jim Bakkum de grenzen van de mannenliefde verkent. Bekijk hieronder de trailer van Liefde zonder Grenzen.

The Man Who Sold His Skin (14 oktober)

Bioscoop

Deze film werd genomineerd voor Beste Buitenlandse Film bij de Oscars en is een drama uit Tunesië. We volgen de Syrische Sam Ali. In een poging de burgeroorlog in zijn vaderland te ontvluchten is hij naar Libanon getrokken. Daar ontmoet hij de beroemde Amerikaanse kunstenaar Jeffrey Godefroi, van wie hij een tatoeage krijgt. Bekijk hieronder de trailer van The Man Who Sold His Skin.

De Slag om de Schelde (15 oktober)

Netflix

Bron: September Films
e volgen onder andere Marinus, een jonge Nederlandse man die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook volgen we William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot en Teuntje, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging. Lees hier waar je De Slag om de Schelde kunt kijken.

YOU, S3 (15 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Joe, de geniale bedrijfsleider van een boekenwinkel, valt als een blok voor de mooie Beck. Hij begint echter al snel rare trekjes te vertonen. Hij bestudeert de sociale media-profielen van Beck obsessief, en gebruikt de informatie om indruk op haar te maken. Bekijk hier waar je YOU kunt streamen.

I Know What You Did Last Summer (15 oktober)

Prime Video

Bron: Prime Video
Een jaar na een fataal auto-ongeluk, wordt een groep tieners verbonden door een duister geheim terwijl ze gestalkt worden door een brute moordenaar. Als ze proberen uit te zoeken wie er achter hen aan zit, onthullen ze de donkere kant van hun schijnbaar perfecte stadje - en van zichzelf. Bekijk hier waar je vanaf 15 oktober I Know What You Did Last Summer kunt streamen.

The Velvet Underground (15 oktober)

Apple TV+

Bron: Apple TV
De documentaire over de groep wordt gemaakt door Todd Haynes. Hij vertelt het verhaal van de band door middel van interviews met de bandleden die nog leven: John Cale en Moe Tucker. Er zijn verschillende beelden te zien die nog nooit eerder zijn uitgebracht. Deze zijn van een bijzonder iemand afkomstig: de kunstenaar Andy Warhol. Hij was in de beginjaren manager van The Velvet Underground. Lees hier waar je vanaf 15 oktober The Velvet Underground kunt kijken.

Misfit: De Serie, S1 (16 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Vriendengroep De Misfits werkt aan een musical, maar terwijl ze druk bezig zijn met het maken van muziek en het verzinnen van de choreografieën, krijgen ze te horen dat de musical onverwachts wordt verboden. Bekijk hier waar je vanaf 16 oktober Misfit: De Serie kunt streamen.

Ali Bouali (16 oktober)

Videoland

Bron: Videoland
In Ali Bouali leert de kijker de man achter Ali B. kennen. Hij stelt zijn privéleven open en vertelt voor het eerst over heftige gebeurtenissen in zijn leven, de band met zijn ouders, Marokko, zijn kinderen en waar zijn drive vandaan komt. Hoe schopte hij het vanuit een achterstandswijk tot De Knuffelmarokkaan van Nederland? Bekijk hier waar je vanaf 16 oktober Ali Bouali kunt streamen.

The Nice Guys (16 oktober)

Videoland

Bron: Warner Bros.
Los Angeles, de jaren 70. Holland March is een eigenzinnige en vertroebelde privédetective die een onverwachte samenwerking met het ingehuurde werkpaard Jackson Healy aangaat. Samen trachten ze de verdwijning van een meisje op te lossen die al snel in verband wordt gebracht met de dood van een pornoster. Lees hier waar je vanaf 16 oktober The Nice Guys kunt kijken.

Harley Quinn: Birds of Prey (17 oktober)

Netflix

Harley Quinn, die inmiddels gebroken heeft met haar partner in crime Joker, probeert het leven van een jong meisje te redden uit de handen van een gevaarlijke gangster. Hierbij krijgt ze de hulp van enkele andere vrouwelijke superhelden, Black Canary, Huntress en Renee Montoya genaamd. Lees hier waar je Birds of Prey kunt kijken.

Tesla (20 oktober)

Videoland

Bron: Millennium Films
Nikola Tesla vecht een zware strijd om zijn nieuwe uitvinding van de grond te krijgen. Misnoegd over de hebzucht van zijn concullega Thomas Edison werkt hij aan een wisselstroomgenerator. Lees hier waar je vanaf 20 oktober Tesla kunt kijken.

Venom: Let There Be Carnage (21 oktober)

Bioscoop

Acteur Tom Hardy is terug op het grote doek als de bloeddorstige Venom, een van Marvels meest gruwelijke antihelden. Zeker is dat de waanzinnige acteur Woody Harrelson als schurk Cletus Kasady de boel flink op stelten zal zetten. Bekijk hieronder de trailer van Venom: Let There Be Carnage.

The French Dispatch (21 oktober)

Bioscoop

Als topregisseur Wes Anderson een overdonderende supercast tot zijn beschikking krijgt voor deze romantische drama- en komediefilm, kan het bijna niet anders dan fantastisch worden. Hierbij een kleine greep uit de vele grote namen: Bill Murray, Owen Wilson, Elisabeth Moss, Anjelica Huston, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Christoph Waltz, Tilda Swinton, Benicio del Toro, Adrien Brody, Léa Seydoux, Jeffrey Wright, Edward Norton, Willem Dafoe en Saoirse Ronan. Bekijk hieronder de trailer van de film The French Dispatch.

Locke & Key, S2 (22 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Nadat hun vader onder mysterieuze omstandigheden is vermoord, verhuizen de overgebleven gezinsleden van de familie Locke - drie broers en zussen en hun moeder - naar hun voorouderlijk huis, Keyhouse. Bekijk hier waar je Locke & Key kunt streamen.

Dynasty, S4 (22 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
Opnieuw drama en intriges in de families Carrington en Colby. In het vierde seizoen krijgt Fallon te maken met een hoop aartsvijanden die het op haar gemunt hebben, de allerergste, geloof het of niet, is haar eigen broer. Hoe zal deze familieruzie aflopen? Bekijk hier waar je Dynasty kunt streamen.

The Office US, S1-9 (23 oktober)

Netflix

De serie speelde zich af in het kantoor van de fictieve firma Dunder-Mifflin Paper Company in Scranton, Pennsylvania. De baas Michael Scott (Steve Carell) denkt dat hij de beste baas is die je maar kan wensen. Hij probeert grappig en vriendelijk te zijn naar zijn personeel en ziet zij als zijn familie. Bekijk hier waar je The Office kunt streamen.

Eiffel (28 oktober)

Bioscoop

Romantiek uit de stad van de liefde: Parijs! De regering vraagt Eiffel iets spectaculairs te ontwerpen voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs, maar Eiffel wil gewoon de metro ontwerpen. Alles verandert wanneer Eiffel het pad van een mysterieuze vrouw uit zijn verleden kruist. Bekijk hieronder de trailer van de film Eiffel.

Army of Thieves (29 oktober)

Netflix

Bron: Netflix
We volgen Ludwig Dieter in de gebeurtenissen vóór Army of the Dead. Terwijl de zombie-uitbraak nog in een vroeg stadium zit, houdt Dieter zich bezig met kluizen kraken. Door een mysterieuze vrouw wordt hij benaderd om een overval te plegen. Lees hier waar je vanaf 29 oktober Army of Thieves kunt kijken.

Maradona: Blessed Dream (29 oktober)

Prime Video

Diego Armando Maradona wordt in deze serie geportretteerd tijdens zijn hele leven en succesvolle carrière. Van zijn nederige begin in Villa Fiorito in zijn geboorteland Argentinië, tot zijn carrière bij Barcelona en Napoli. Ook Maradona’s belangrijke rol in het winnen van de World Cup in Mexico in ’86 komt aan bod. Bekijk hier waar je vanaf 29 oktober Maradona: Blessed Dream kunt streamen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in oktober 2021 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV