Prachtige kunstdocumentaire Close-Up: Lucian Freud woensdag te zien op NPO 2

Prachtige kunstdocumentaire Close-Up: Lucian Freud woensdag te zien op NPO 2
Nietsontziende blik van Freud valt op

Kijktip :

Woensdagavond (22 september) zendt NPO 2 in het kunstprogramma Close-Up een prachtige documentaire uit over het leven en de carrière van de Britse kunstschilder Lucian Freud. Zijn werk valt op door de nietsontziende blik waarmee hij mensen bekijkt.

Close-Up: Lucian Freud gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Expositie
Lucian Freud (1922-2011) onderwierp zijn omgeving aan een bijzonder kritische blik. Daarbij vergat de Britse schilder ook zichzelf niet. Dat wordt maar al te duidelijk uit een expositie van vijftig zelfportretten van Freud, die in 2019 en 2020 te zien was in de Royal Academy of Art in de Engelse hoofdstad Londen.

Clips
Maar wat ging er schuil achter het werk van één van Engelands beroemdste kunstenaars van de twintigste eeuw? Hier krijgen we meer inzicht in aan de hand van de portretten én clips uit een documentaire uit 2010. Hierin komt Freud zelf uitgebreid aan het woord. Zo leren we zijn werk steeds beter kennen.

De documentaire Close-Up: Lucian Freud is woensdag 22 september om 23.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Close-Up: Lucian Freud terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige kunstdocumentaire Close-Up: Lucian Freud woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV