Dinsdag in Jinek: Wopke Hoekstra over een ongewone Prinsjesdag

Dinsdag in Jinek: Wopke Hoekstra over een ongewone Prinsjesdag
De gasten van dinsdag 21 september

Kijktip :

Samen met de hoofdrolspelers uit de actualiteit voert Eva Jinek het gesprek van de dag. Dit zijn de gasten van dinsdag 21 september.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten bij Jinek van maandag 20 september

  • We praten door over Prinsjesdag. Van hoedjes die in het oog springen tot ongemakkelijke of gespannen lichaamshoudingen. Een belangrijk moment voor de koning, maar de grote vraag is: heeft hij het geschonden vertrouwen, na het afgelopen jaar vol communicatieblunders, weten te herstellen? Marc-Marie Huijbregts en Paul Rem schuiven aan.
  • Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet was jarenlang gastvrouw op Prinsjesdag. Ze vertelt vanavond over deze bijzondere editie zonder publiek, en met een demissionaire regering. Ook politiek verslaggever Marieke van de Zilver schuift aan vanavond.
  • De demissionaire regering kan deze Prinsjesdag niet alle problemen aanpakken, maar één ding is wel duidelijk: het klimaat is de grootste prioriteit. Demissionair Staatssecretaris van Klimaat Dilan Yeşilgöz vertelt wat zij gaat doen met de miljarden die ze krijgt
  • Met een demissionair kabinet, een complexe formatie en coronamaatregelen is het een ongewone Prinsjesdag. Maar het kabinet geeft wel miljarden uit om met het klimaat en veiligheid aan de slag te gaan. Demissionair Minister van Financiën Wopke Hoekstra schuift aan om zijn plannen voor Nederland toe te lichten.

Jinek is elke werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV