Donderdag 23 september in Keuringsdienst van waarde: koffiebonen

Donderdag 23 september in Keuringsdienst van waarde: koffiebonen
Wat is het verschil tussen de tientallen soorten?

Kijktip :

Ook deze donderdag (23 september) is er weer een nieuwe aflevering van Keuringsdienst van waarde te zien op NPO 3. Deze week duikt het consumentenprograma in de wereld van de koffiebonen.

Keuringsdienst van waarde gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Branden
De eerste stap voor een lekker kopje koffie is het branden van de koffieboon. De echte connaisseur heeft daar een speciaal woord voor: de roast. Het is de basis voor ieder geslaagd 'bakkie pleur', maar er zijn zó veel soorten koffiebonen dat het bijna letterlijk koffiedik kijken is. Wat is nu eigenlijk de beste boon?

Verschil
Als je in de supermarkt voor het koffieschap staat, staan er eindeloos veel zakken met bonen: van pike tot blond, van special tot slow. En dan is er nog de roast voor wie een écht straf bakkie wil: dark. Maar wat is nu het verschil tussen al die soorten? De Keuringsdienst van waarde roast koffieroast.

Keuringsdienst van waarde is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 23 september in Keuringsdienst van waarde: koffiebonen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV