Bram Vermeulen reist naar Lampedusa: donderdag 23 september in Frontlinie

Bram Vermeulen reist naar Lampedusa: donderdag 23 september in Frontlinie
Migranten proberen EU te bereiken

Kijktip :

Op donderdag 23 september is er een nieuwe aflevering van het journalistieke programma Frontlinie te zien op NPO 2. In deze aflevering reist Bram Vermeulen naar het Italiaanse eiland Lampedusa, waar veel Afrikaanse migranten wanhopig proberen Europa te bereiken.

Frontlinie over Lampedusa gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Luchtpatrouilles
Nederland was er betrokken bij een pushback van migranten op de Middellandse Zee. Het wordt duidelijk dat het redden van mensen de verantwoordelijkheid is van commerciële partijen. Op filmbeelden van luchtpatrouilles was te zien hoe alles op alles wordt gezet om te voorkomen dat de migranten Europa bereiken.

Kustwacht
Zo schiet de Libische kustwacht met scherp om een boot met migranten tegen te houden. Ook heeft een Nederlandse reder maar liefst 170 migranten overgedragen aan de kustwacht van Libië. Vermeulen doet een poging te achterhalen hoe het met de migranten is gegaan. Dan blijkt dat de beslissing van de Nederlandse reder fatale gevolgen had.

De nieuwe aflevering van Frontlinie is op donderdag 23 september om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Frontlinie terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Bram Vermeulen reist naar Lampedusa: donderdag 23 september in Frontlinie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV