Spannende journalistieke thriller The Post vrijdag te zien op Canvas

Spannende journalistieke thriller The Post vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Steven Spielberg heeft in zijn lange carrière al bewezen van alle markten thuis te zijn. Eén van zijn sterkste punten is echter historisch drama, getuige films als Schindler's List (1993), Saving Private Ryan (1998), Munich (2005), Lincoln (2012) en Bridge of Spies (2015). Ook het uitstekende The Post, vrijdag te zien op Canvas, past in dat rijtje. Je kunt The Post streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Aan het begin van de jaren zeventig krijgt de beroemde krant The Washington Post geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie in har bezit. Deze documenten, beter bekend als de 'Pentagon Papers', geven een nietsverhullend beeld van de gebeurtenissen achter de schermen ten tijde van de controversiële oorlog in Vietnam. Journalist Ben Bradlee en uitgever Kay Graham proberen vervolgens deze belangrijke documenten te analyseren - en te publiceren.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur Alan J. Pakula maakte in 1976 de legendarische thriller All the President's Men, waarin het Watergateschandaal centraal staat. Steven Spielberg maakte met The Post een soort 'prequel', waarin hij uit de doeken doet wat er daarvóór gebeurde. Het levert een prima film op, die zich weliswaar niet kan meten met All the President's Men, maar nog altijd van hoog niveau is. Spielberg weet de spanning en de dramatiek goed over te brengen en kon beschikken over een fenomenale cast.

Cast
Naast Meryl Streep (Little Women) en Tom Hanks (News of the World) zijn ook Sarah Paulson (Ocean's 8) en Bob Odenkirk (Nobody) te zien in The Post. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (Ready Player One).

The Post (2017) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is vrijdag 8 oktober om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama, geschiedenis, thriller. Speelduur: 116 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Spannende journalistieke thriller The Post vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV