Geweldige comedy De marathon zaterdag te zien op Comedy Central

Geweldige comedy De marathon zaterdag te zien op Comedy Central
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De Nederlandse filmwereld wordt regelmatig verguisd vanwege de enorme hoeveelheid slappe romantische comedy's, maar gelukkig worden er ook nog regelmatig écht goede films gemaakt - zoals De marathon. Deze prachtige comedy, zowel keihard als hartverwarmend, is vrijdag te zien op Comedy Central. Je kunt De marathon streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Comedy Central te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken al jaren samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt via collega Youssoef op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de vrienden staat er met de voorbereidingen op deze loop der lopen echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur Diederick Koopal maakte met De marathon misschien wel de leukste film van 2012. Keiharde Rotterdamse humor wordt gekoppeld aan een hart van goud, waarbij dramatische momenten constant op de loer liggen. De zeer getalenteerde cast brengt het geheel overtuigend over op het witte doek. Naast de ijzersterke mannelijke hoofdrollen is het genieten van komische bijrolletjes van Ariane Schluter, Georgina Verbaan, Loes Luca en Annet Malherbe. Een geweldige film.

Cast
Naast Stefan de Walle (Flodder III) en Frank Lammers (Undercover) zijn ook Marcel Hensema (Hollands Hoop), Martin van Waardenberg (Groeten van Gerri) en Mimoun Oaïssa (Singel 39) te zien in De marathon. Deze film is geregisseerd door Diederick Koopal.

De marathon (2012) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is vrijdag 24 september om 20.30 uur te zien op Comedy Central. Genre: comedy, drama. Speelduur: 107 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV