Schitterend comedydrama 50/50 zie je vrijdag 24 september op NPO 3

Schitterend comedydrama 50/50 zie je vrijdag 24 september op NPO 3
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Films over een levensbedreigende ziekte zijn altijd gevaarlijk om te maken, want plat en respectloos sentiment ligt altijd op de loer. Gelukkig koos de schitterende film 50/50 voor een andere aanpak: harde humor wordt hierin gecombineerd met écht aangrijpende momenten. De film is vrijdag te zien op NPO 3 en je kunt 50/50 streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
50/50 gaat over Adam. Hij is een 27-jarige schrijver van radioprogramma’s die wordt gediagnosticeerd met een vorm van kanker in zijn wervelkolom. Hij besluit te beginnen aan chemotherapie en te vechten voor zijn leven. Met een flinke dosis optimisme en humor en de hulp van zijn beste vriend Kyle, zijn moeder en de jonge therapeute Katie leert hij wat en wie de belangrijkste dingen in zijn nog jonge leven zijn.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De manier waarop 50/50 een heftig onderwerp koppelt aan geslaagde grappen en een hartverwarmend verhaal, zou als een voorbeeld voor veel slappe en overdreven misbaksels over ernstige ziektes moeten dienen. De geweldige cast brengt het ijzersterke script van Will Reiser op prachtige wijze tot leven. Daarmee is 50/50 een film die zowel tranen van het lachen als van het huilen over je wangen zal laten rollen, en dat is buitengewoon knap gedaan.

Cast
Naast Joseph Gordon-Levitt (Inception) en Seth Rogen (Steve Jobs) zijn ook Anna Kendrick (Pitch Perfect), Bryce Dallas Howard (Rocketman) en Anjelica Huston (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) te zien in 50/50. Deze film is geregisseerd door Jonathan Levine (Long Shot).

50/50 (2011) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is vrijdag 24 september om 22.05 uur te zien op NPO 3. Genre: comedy, drama. Speelduur: 100 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schitterend comedydrama 50/50 zie je vrijdag 24 september op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV