Millennium-trilogie bereikt climax met Gerechtigheid, zaterdag te zien op NPO 3

Millennium-trilogie bereikt climax met Gerechtigheid, zaterdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Na twee ijzersterke films kwam de Millennium-trilogie met Gerechtigheid tot een vlammende climax. Hoe loopt het af met Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander? Het derde deel is zaterdag te zien op NPO 3 en je kunt Millennium 3: Gerechtigheid streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
In de laatste Millennium-film gaat het verhaal verder waar deel twee (De vrouw die met vuur speelde) ophield. Na de schokkende gebeurtenissen op de boerderij wordt Lisbeth Salander zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht - en beschuldigd van een drievoudige moord. Mikael Blomkvist probeert de politie en aanklagers te overtuigen van haar onschuld, maar dit blijkt niet eenvoudig. Blomkvist duikt in het verleden van Salander en ontdekt een samenzwering in de top van het Zweedse justitiële systeem.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De eerste twee Zweedse films in de Millennium-trilogie waren al uitstekend, en ook de derde film stelt allerminst teleur. Ook Gerechtigheid werd gebaseerd op een boek van de veel te vroeg overleden Stieg Larsson. Het fantastische bronmateriaal zorgt voor een zenuwslopende climax, waarin vooral Noomi Rapace opnieuw geweldig acteerwerk laat zien. Ook Michael Nyqvist speelt echter uitstekend; hij overleed, net als Larsson, veel te vroeg, op 56-jarige leeftijd in 2017.

Gerechtigheid (2009) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is zaterdag 25 september om 23.00 uur te zien op NPO 3. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 147 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV