Zondag in Brieven aan de rest van Spanje: de erfenis van Columbus

Zondag in Brieven aan de rest van Spanje: de erfenis van Columbus
Vraagtekens bij erfenis van ontdekkingsreiziger

Kijktip :

Zondagavond (26 september) is op NPO 2 weer een nieuwe aflevering van Brieven ana de rest van Spanje te zien. Deze week is Stef Biemans benieuwd naar de mening van de latino's in Spanje over de erfenis van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus.

Brieven aan de rest van Spanje gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vraagtekens
De laatste tijd worden er in Spanje steeds meer vraagtekens geplaatst bij de erfenis van Columbus. Overal in het land zijn standbeelden van de wereldberoemde ontdekkingsreiziger, de fameuze 'ontdekker' van Amerika, te vinden. Door veel Latijns-Amerikanen worden zijn verdiensten echter als niet heel verdienstelijk beschouwd.

Koloniale verleden
In zijn reportageserie Brieven aan de rest van Spanje schrijft Stef Biemans letterlijk brieven aan de latino-gemeenschap in Spanje. Hij vraagt zich af hoe zij kijken naar de erfenis van Columbus. Ook de Spanjaarden zelf komen aan bod; wat vinden zij eigenlijk van de donkere kanten van hun koloniale verleden?

Brieven aan de rest van Spanje is elke zondag om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Brieven aan de rest van Spanje terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Brieven aan de rest van Spanje: de erfenis van Columbus of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV