Vierdelige serie Smoeder vanaf zondag 26 september te zien op NPO 2

Vierdelige serie Smoeder vanaf zondag 26 september te zien op NPO 2
Gesprekken over ouders

Kijktip :

De tournee van de geplande theatervoorstelling Smoeder met Maria Goos en Marcel Musters kon door de coronapandemie niet doorgaan. Daarom besluit Goos voor een vierdelige serie langs te gaan bij Marcel Musters, Loes Luca, Meral Polat en Hedy d'Ancona om over hun ouders te praten.

Smoeder aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Moeder
De moeder van Maria Goos had als levensmotto 'bij ons lukt nooit niks'. Zij vormde in 2004 de aanleiding voor de succesvolle voorstelling Smoeder, die Goos samen met Marcel Musters maakte. Het overlijden van Musters' eigen moeder, twee jaar eerder, vormde de aanleiding voor de show; Goos' moeder was al in 1985 gestorven.

Burn-out
Beide theatermakers komen uit Brabant, waar het gebruikelijk is om 'onze moeder' te verkorten tot 'smoeder'. Dat werd de naam van de voorstelling. Jarenlang reisden ze ermee door het land. Nu haalt schrijfster Maria Goos in de eerste aflevering van Smoeder bij Marcel Musters thuis herinneringen op aan zijn ouders in een intiem gesprek. Marcel zit al een tijdje thuis met een burn-out.

De vierdelige serie Smoeder is vanaf zondag 26 september wekelijks rond 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Smoeder terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV