Docu Retour Kalifaat - de erfenis van een slagveld maandag te zien op NPO 2

Docu Retour Kalifaat - de erfenis van een slagveld maandag te zien op NPO 2
Sinan Can reist door Noord-Syrië

Kijktip :

De laatste jaren zagen we regelmatig fascinerende en schokkende documentaires van Sinan Can over de situatie in het Midden-Oosten. Maandagavond is zijn nieuwste product, Retour Kalifaat - de erfenis van een slagveld, te zien op NPO 2.

Retour Kalifaat - de erfenis van een slagveld gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Noord-Syrië
Sinan Can trok voor deze documentaire door Noord-Syrië, waar Islamitische Staat verslagen werd. Hij kreeg toestemming om met drie gedetineerde Europese IS'ers te praten. Zij zijn slechts een paar van de honderden gedetineerde IS'ers die er verblijven en hopen op een terugkeer naar hun thuisland. De Koerden zijn deze gevangenen liever kwijt dan rijk.

Haat
De situatie is onder controle, maar de Koerden zijn bang dat de gevangen IS'ers ontsnappen. Voordat ze helemaal van de radar verdwijnen wil Sinan Can van ze weten waarom ze zich hebben aangesloten bij de terreurgroep. Hoe denken ze nu over de ideologie? Wat is hun "staat van haat" en wat was hun aandeel in het beruchte kalifaat?

De documentaire Retour Kalifaat - de erfenis van een slagveld is maandag 27 september om 20.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Retour Kalifaat - de erfenis van een slagveld terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Retour Kalifaat - de erfenis van een slagveld maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV