Rachel Weisz: 'Vrouwelijke James Bond is geen goed idee'

Rachel Weisz: 'Vrouwelijke James Bond is geen goed idee'
Vrouw Daniel Craig pleit voor eigen verhalen voor vrouwen

Nieuws

Rachel Weisz, de vrouw van de huidige James Bond-vertolker Daniel Craig, staat niet achter de suggestie om van het bekende personage een vrouw te maken. Dat vertelde de actrice in een interview met The Telegraph.

Volgens Weisz heeft de bedenker van James Bond, Ian Fleming, ontzettend veel tijd gestoken in het uitschrijven van het personage. "Waarom zou je niet een eigen verhaal creëren, in plaats van dat je er slechts een nieuwe twist aan geeft en dat de vrouwelijke Bond vervolgens vergeleken wordt met al haar mannelijke voorgangers? Vrouwen zijn fascinerend en interessant en verdienen hun eigen verhalen."

Daniel Craig als James Bond

De 47-jarige actrice, bekend van films als The Mummy en My Cousin Rachel, is sinds 2011 getrouwd met Daniel Craig, die sinds 2006 de rol van James Bond vertolkt. Craig speelde reeds in vier films de spion van MI6 en kruipt nog één keer in de huid van de geheim agent. Daarna wordt de rol door een andere acteur vertolkt.

De vijfde Bond-film met Craig komt in november 2019 uit en is de 25e film in de gehele Bond-reeks. Hoe de film gaat heten en hoe de verhaallijn er uit gaat zien, is nog niet bekend. Meer nieuws over James Bond lees je op Gids.tv.

Tags: vrouwen, spion, interview, vrouw, agent, film, geheim, acteur, actrice, huid, geheim agent, james bond, gestoken, daniel craig, rachel weisz, the mummy, personage, 2006, bond, 2019, mi6

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »