Zondag op tv: Nieuw programma Smoeders en Heel Holland Bakt Nog een keer

Zondag op tv: Nieuw programma Smoeders en Heel Holland Bakt Nog een keer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 26 september

Kijktip :

Vanavond kunnen we genieten van de films The Fifth Element en Dwaalspoor. Geen zin om een film te kijken? De reportage Brieven aan de rest van Spanje: erfenis van Columbus kan ook interessant voor je zijn, dit is een serie over een verdeeld land, waarin Stef Biemans middels handgeschreven brieven iets van de Spaanse ziel probeert bloot te leggen.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Smoeders
Verder kunnen we weer genieten van de bakkunsten in de baktent van Heel Holland Bakt Nog een keer. In deze aflevering van Heel Holland Bakt Nog een keer maken de overgebleven thuisbakkers een brioche, petit-crème bitterkoekjes en een polonaise. Zin in iets nieuws? Vanavond zien we op NPO 2 de eerste van de vier afleveringen van het interviewprogramma Smoeders.

Sciencefictionfilm: The Fifth Element

Veronica
20:00 uur

Vier elementen
In de 23e eeuw wordt, zoals elke vijfduizend jaar, het leven op de aarde bedreigd. De enige die het onheil kan voorkomen is een vrouw: het Vijfde Element. Zij wordt geholpen door de taxichauffeur Corben Dallas. Samen gaan ze op zoek naar de andere vier elementen en moeten ze hierbij verschillende mensen en aliens zien te omzeilen.


Brieven aan de rest van Spanje: erfenis van Columbus

NPO 2
20:20 uur

Stef Biemans vraagt deze week aan de latino's in Spanje wat ze van de erfenis van Columbus vinden.

Standbeelden
In Spanje worden vraagtekens gezet bij de erfenis van Columbus. Waarom staan er overal standbeelden van de ontdekkingsreiziger als zijn verdiensten door veel Latijns-Amerikanen als niet heel verdienstelijk worden beschouwd? Stef Biemans stuurt brieven naar de latino-gemeenschap in Spanje. En wat vinden de Spanjaarden zelf eigenlijk van de donkere kanten van hun koloniale verleden?


Telefilm: Dwaalspoor

NPO 3
20:20 uur

Geduld raakt op
Als de kleindochter van de gepensioneerde rechercheur Ron vermist raakt, kost het hem grote moeite om zich buiten het onderzoek te houden. Naarmate de angst en onzekerheid bij hem en zijn familie toenemen, raakt zijn geduld op en start hij een eigen onderzoek. Uit liefde voor zijn kleindochter gaat hij daarbij over grenzen, maar tot welke prijs?


Heel Holland Bakt Nog een keer: o.a. bitterkoekjes

NPO 1
20:30 uur

In deze aflevering van Heel Holland Bakt Nog een keer maken de overgebleven thuisbakkers een brioche, petit-crème bitterkoekjes en een polonaise.

Klein
In de eerste opdracht maken de bakkers een brioche. Het is erg belangrijk dat het deeg goed rijst, anders is het brood te klein.

Theedoeken
De technische opdracht bestaat uit het maken van 32 petit-crème bitterkoekjes. Hiervoor worden de mannen op de proef gesteld met niet-alledaagse technieken. Natte theedoeken over het deeg en de botercrème precies op tijd onderdompelen in fondant.

Polonaise
In de laatste opdracht maken de bakkers een polonaise, maar dan op anderhalve meter afstand. Geen polonaise zoals met carnaval dus, maar een polonaise van merengue. De laatste kans voor een plek in de finale, dus de bakkers zetten hun beste beentje voor.


Nieuw: Smoeder

NPO 2
23:05 uur

De geplande theatertournee van de voorstelling Smoeder met Maria Goos en Marcel Musters is door corona niet doorgegaan. In plaats daarvan gaat Goos langs bij Marcel Musters, Loes Luca, Meral Polat en Hedy d'Ancona om over diens ouders te praten. Vier zondagen rond 23:05 uur op NPO 2.

Levensmotto
Maria Goos' eigen moeder, die 'bij ons lukt nooit niks' als levensmotto had, was in 2004 de inspiratie voor de zeer succesvolle theatervoorstelling Smoeder, die ze met Marcel Musters maakte.

Brabant
Aanleiding was de dood van Musters' moeder twee jaar daarvoor. Goos' moeder was in 1985 al gestorven. Omdat beide theatermakers uit Brabant komen, waar het gebruik is om 'onze moeder' te verkorten tot 'smoeder', werd dat de titel van voorstelling. Goos en Musters hebben er jarenlang mee door het hele land gereisd.

Herinneringen
In een intiem gesprek haalt schrijfster Maria Goos in deze eerste aflevering Marcel Musters bij hem thuis herinneringen op aan zijn ouders. Marcel zit al enige tijd thuis met een burn-out.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag op tv: Nieuw programma Smoeders en Heel Holland Bakt Nog een keer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV