Vanavond op tv: documentaire Retour Kalifaat, start Harry Potter-reeks

Vanavond op tv: documentaire Retour Kalifaat, start Harry Potter-reeks
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 september

Kijktip :

Vanavond zendt NPO 2 een nieuwe documentiare van Sinan Can uit: Retour Kalifaat - de erfenis van een slagveld. Verder onder meer de start van de Harry Potter-reeks op Net5. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Condor seizoen 2

FOX
20:00 uur

In het tweede seizoen van de Amerikaanse actiethriller-serie Condor wordt Joe Turner opnieuw benaderd door de CIA. Nu om een een Russische geheim agent te vervoeren naar de VS. In de serie Condor wordt het idealisme van de jonge CIA-analist Joe Turner getest wanneer hij op een verschrikkelijk maar geniaal plan stuit dat het leven van miljoenen mensen bedreigt.


Docu: Retour Kalifaat - de erfenis van een slagveld

NPO 2
20:30 uur

Sinan Can trekt in de documentaire Retour Kalifaat - de erfenis van een slagveld door Noord-Syrië, waar IS verslagen werd. Hij kreeg toestemming om met drie Europese gedetineerde IS'ers te spreken. Honderden gedetineerde Europese IS-ers daar willen terugkeren naar hun thuisland. De Koerden willen het liefst van deze gevangen af. Ze hebben de situatie onder controle, maar zijn bang dat de gevangen IS'ers zullen ontsnappen.


Chateau Meiland: Martiens broer komt

SBS 6
20:30 uur

De familie Meiland heeft zelfs op vakantie op Curaçao geen moment rust, zoals we zien in deze aflevering van Chateau Meiland. Lekker luieren is niets voor de Meilandjes. Daarom worden de dagen op Curaçao goed gevuld en als ineens Martiens broer Jaap met zijn vrouw Evelien als verrassing opduikt, is de chaos compleet. Als echte dierenliefhebbers, maken Erica en Maxime zich druk over het lot van de zwerfhonden op het eiland. Ook Martien buigt zich over de lokale flora en fauna: leguaan blijkt heerlijk.


Film: Harry Potter and the Philosopher's Stone

NET 5
20:30 uur

Op Net5 gaat vanavond de Harry Potter-reeks van start met Harry Potter and the Philosopher's Stone. Elke maandag is er een film te zien op televisie. De jonge Harry Potter krijgt op een dag te horen dat hij een tovenaar is en naar de magische school Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus mag. Gaandeweg leert hij de waarheid over zichzelf, zijn familie en het kwaad dat de magische wereld achtervolgt.


Nieuw: Whitstable Pearl

BBC First
21:00 uur

In de nieuwe Britse misdaadserie Whitstable Pearl begint restauranteigenares Pearl een plaatselijk detectivebureau in het pittoreske kustplaatsje Whitstable, waar ze al snel persoonlijk verwikkeld raakt in haar eerste zaak. Wanneer haar goede vriend Vinnie onder verdachte omstandigheden overlijdt, komt Pearl in conflict met de norse nieuwe politie-inspecteur Mike McGuire.


Spoorloos: Grieks geheim

NPO 1
21:30 uur

Vanavond onthult Derk Bolt in een nieuwe aflevering van Spoorloos een lang verborgen Grieks geheim. Via een DNA-databank bleek onlangs dat Mark, die in 2016 zijn Griekse ouders en broer ontmoette dankzij Spoorloos, ook een zus heeft. Karin is 58 jaar geleden in Athene te vondeling gelegd en weet niets van haar biologische ouders. Dit voorjaar stuurt ze haar DNA-monster naar een databank in de VS.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV