Documentaire 30 en nooit meer werken dinsdag te zien op NPO 3

Documentaire 30 en nooit meer werken dinsdag te zien op NPO 3
Wishful thinking of goed mogelijk?

Kijktip :

Dinsdagavond (28 september) is de documentaire 30 en nooit meer werken te zien op NPO 3. Hierin wordt de vraag opgeworpen of op je dertigste met pensioen gaan 'wishful thinking' of een goed mogelijke, reële optie is.

30 en nooit meer werken gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Levensfilosofie
Deze documentaire onderzoekt de FIRE-beweging, een levensfilosofie die als doel heeft zo vroeg mogelijk financieel onafhankelijk te worden om daardoor in sommige gevallen decennia eerder met pensioen te kunnen gaan. FIRE staat voor Financial Independence, Retire Early. Financieel onafhankelijk worden kan op veel verschillende manieren: van een minimalistisch leven tot hard werken tot je erbij neervalt, om zo jaren eerder te genieten van een (dik) pensioen.

Amerika
De beweging vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar hij als een lopend vuurtje door de samenleving trekt. Ook in Nederland raken steed meer jongeren in de ban van de filosofie. Maar hoe werkt het precies? Is zo'n levensstijl alleen weggelegd voor de 'lucky few' of kan iedereen rentenieren voor zijn of haar veertigste? Ervaringsdeskundigen, jonge pensionado's en experts vertellen alle ins en outs.

De documentaire 30 en nooit meer werken is dinsdag 28 september om 21.20 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de docu 30 en nooit meer werken terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire 30 en nooit meer werken dinsdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV