Documentaire Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt dinsdag te zien op NPO 2

Documentaire Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt dinsdag te zien op NPO 2
Wat is er precies gebeurd in 1977?

Kijktip :

In de jaren zeventig werd Nederland opgeschrikt door een reeks terreurdaden van Molukkers, met als meest bekende incident de treinkaping bij De Punt in 1977. In de documentaire Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt krijgen we meer inzicht in wat er destijds is gebeurd.

Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Geëxecuteerd
Na een dagenlange spanning, van 23 mei tot 11 juni 1977, maakten de Bijzondere Bijstandseenheid Krijgsmacht, de BBE Mariniers en de Koninklijke Luchtmacht een einde aan de treinkaping bij De Punt. Bij de kogelregel kwamen twee gijzelaars en zes kapers om het leven. Al snel na het incident stellen Molukkers dat de gijzelnemers zijn geëxecuteerd.

Advocaat
In 2014 besluiten twee Molukse families met nabestaanden van gedode kapers de Nederlandse staat aan te klagen. Zij worden bijgestaan door advocaat Liesbeth Zegveld, die van mening is dat de kapers met opzet zijn gedood - nadat ze al waren uitgeschakeld. De juridische strijd sleept zich jaren voort en eindigt met de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag dat er te weinig bewijs is voor het met opzet doden van de kapers.

De documentaire Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt is dinsdag 28 september om 22.40 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV