Serierecensie: Squid Game is kleurrijk en snoeihard moordspel met dikke prijzenpot

Serierecensie: Squid Game is kleurrijk en snoeihard moordspel met dikke prijzenpot
Zuid-Koreaanse hitserie straalt op Netflix

Film :

Vanaf 17 september staat de serie Squid Game op Netflix. Maak je borst maar nat, want deze Koreaanse Hunger Games zet gelijk in de eerste aflevering de boel keihard op scherp, en eindigt met het meest spannende, intense en grimmige laatste kwartier die we in jaren gezien hebben. Lees hier de serierecensie van Squid Game.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Rood licht, groen licht
Een uitnodiging om mee te doen aan een mysterieus spel wordt verstuurd naar mensen in gevaar, en die dringend geld nodig hebben. 456 deelnemers uit alle lagen van de bevolking worden opgesloten in een geheime locatie waar ze spelletjes spelen om 45,6 miljard won te winnen. Elk spel is een Koreaans traditioneel kinderspel zoals ‘Rood licht, groen licht’, maar de consequentie van verliezen is de dood. Wie zal de absolute winnaar zijn, en wat is het doel achter dit spel?

Het duistere spel begint in de serie 'Squid Game'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
De verslavingsfactor is erg hoog in deze grote verrassing, die op dit moment op één staat in de Netflix-top 10. Met een sterke cast en een spannend verhaal die je op het puntje van de stoel laat zitten. Squid Game blinkt uit in bijzondere en kleurrijke beelden die lijnrecht tegenover de duistere ondertoon staan, maar ook om de diepere betekenis en vriendschappen die ontstaan zijn prijzenswaardig. Schokkerend en bruut geweld staat ook op het menu, dus minder geschikt voor tere zielen. Het zal ons niets verbazen dat een tweede seizoen snel wordt aangekondigd door Netflix, en dat zal héél goed nieuws zijn, want wij willen meer! Vier en een halve ster.

Cast
Naast onder andere Jung-jae Lee (Daman akeseo guhasoseo) en Paul Nakauchi (Star Wars: Visions) is ook Stephanie Komure (Sweet Home) in deze serie te zien. Deze serie is geregisseerd door Dong-hyuk Hwang (Namhan Sanseong).

Vanaf 17 september 2021 is de serie Squid Game te zien op Netflix. Genre: Avontuur, Thriller, Actie, Drama. Deze serie bevat 9 afleveringen van ongeveer 50 minuten. IMDb-score 8,3.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Squid Game is kleurrijk en snoeihard moordspel met dikke prijzenpot of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV