Documentaire De Dick Maas methode woensdag te zien op NPO 2

Documentaire De Dick Maas methode woensdag te zien op NPO 2
De regisseur van De Lift, Flodder en meer

Kijktip :

In de jaren tachtig veroverde Dick Maas de Nederlandse filmwereld met spectaculaire blockbusters als De Lift (1983), Flodder (1986) en Amsterdamned (1988). De documentaire De Dick Maas methode biedt een vermakelijk overzicht van zijn onstuimige carrière.

De Dick Maas methode gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Tijdrovende onderbreking
Maas is anders dan andere regisseurs. Hij vindt het draaien van de film vooral een tijdrovende onderbreking van het échte werk: het verzinnen van een prikkelend basisidee, spectaculaire actiescènes, spannende muziek en een flitsende montage. De filmmaker houdt het allemaal graag in eigen hand. Dat leidde tot de krakers uit de inleiding: films met hoge budgetten en on-Nederlandse stunts en special effects.

Ander niveau
Hiermee tilde Maas de Nederlandse film in de jaren tachtig en negentig naar een ander niveau. Ondersteund door werkopnamen en foto's krijgen we een kijkje achter de schermen bij de 'Dick Maas methode'. Het is een prachtige bundeling van filmscènes, verbluffende stunts een geestige anekdotes van onder anderen Dick Maas, Barry Hay, Martin Koolhoven, Tatjana Šimiç, Huub Stapel en Monique van de Ven.

De documentaire De Dick Maas methode is woensdag 29 september om 23.05 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu De Dick Maas methode terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire De Dick Maas methode woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV